Ne valja da stalno vezujete kosu jer će oslabiti

Ne, neće vam zaista oslabiti kosa, ali važno je da pazite da je ne zatežete više nego što bi trebalo, ukoliko već imate umetke koji je povlače i ukoliko kosu intenzivno tretirate i fenirate na svakodnevnom nivou – jer joj stalno čupanje svakako neće prijati. Takođe, važno je da ukoliko često vezujete kosu budete pažljivi kada je odvezujete i raščešljavate, kako je jednostavno ne biste na silu povlačili i oštećivali joj vlasi. Naravno, u opticaju su vam uvek mekše gumice, kao što je trendy scrunchie gumica.

Preskačite regenerator i pakovanje ukoliko imate masniju kosu

Ovo je defintivno mit. Vašim krajevima i dalje je potrebna hidratacija, tako da je stvar samo u tome kako ćete naneti regenerator na kosu. Dakle, ne preskačite ga, ali ga nemojte u većim količinama nanositi na skalp, već ga rasporedite preko krajeva – a skalp preskočite. Takođe, pokušajte da sam problem masne kose rešite “u korenu”, odnosno potražite proizvode koji će vam pomoći da sprečite preterano mašćenje kose u samom startu.

Bolje je da prirodno sušite kosu nego da je sušite fenom

U ovom mitu ima pomalo istine, jer toplota oštećuje kosu, a naročito ako dolazi od jakog fena koji je veoma blizu vaše kose. Ukoliko vam posao zahteva da kosu često tretirate, možda bi bilo dobro da koristite sprej za zaštitu od toplote, a svakako sa vremena na vreme nađete način da napravite pauzu među redovnim feniranjima. Verujte nam, vašoj kosi će prijati da se nekad osuši sama od sebe, a sigurni smo da će tada izgledati bolje nego što mislite!

Naslovna fotografija: instagram.com/velvetdynasty

Jovana

Comments