Seks za jednu noć je veoma rasprostranjena aktivnost, kojom se bave usamljeni, koliko i oženjeni i zauzeti, žene, kao i muškarci. Razlog je uvek jednostavan – treba vam seks, akcija, rešavanje frustracije, a ne želite da se zbližavate i emotivno vezujete.

Naravno, treba da budete svesni svih razloga zbog kojih je jednokratna avantura besmislena i da poznajete sebe dovoljno da znate da se zbog toga nećete osećati (suviše) loše. Kad u svojoj glavi rezrešite dileme i rešite da sebi dozolite seks za jednu noć, ovo su prednosti koje možete imati u ovakvom kontaktu.

Ne morate da ostavljate utisak, niti da se stidite

Kad sa nekim ulazite u telesni odnos, svesni da vas on uopšte ne zanima kao osoba, da ne želite da se zbližavate i da vas nije briga šta on misli o vama (ako se upravo pitate zašto bi pobogu, iko želeo da ima takav kontakt, koji ne znači ništa, onda jednokratna avantura nikako nije za vas), slobodni ste od napora da ostavite utisak i slobodni ste od stida. Ako avantura ovako oslobađajuće utiče na vaše kočnice i na vaš ego, onda vam može pomoći da osnažite samopouzdanje i da se opuštenije ponašate i u odnosu do koga vam je stalo.

Ne morate ni o čemu da pričate

Ono o čemu razgovarate pokazuje da li možete da uspostavite dobru komunikaciju, kao i da li imate dovoljno dodirnih tačaka, kulturnih i intelektualnih sličnosti, da biste bili kompatibilni. U seksu za jednu noć, komunikacija, intelektualna i emotivna kompatibilnost uopšte nisu bitne i potrebne, dovoljna je telesna hemija i rešenost da uživate u telesnom odnosu, bez ikakvih romantičnih ukrasa i komplikacija. To, naravno, ne znači da jednokratni seks treba da bude bezosećajan i grub, nego da treba da ga shvatite kao uzbudljivu i zabavnu igru, koju možete da igrate takoreći sa bilo kim, ko je raspoložen da se igra sa vama.

Comments