Hot topics

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

5 malih rituala za srećniji život by Iva Chu

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

Feel&Taste: Ideja za malo drugačiji vikend u Sloveniji

3 najveće prednosti korišćenja kreditne kartice

Da li si znala: Simptomi nedostatka magnezijuma i zašto ne bi trebalo da ih ignorišeš

3 styling trika koje žene sa tankom kosom moraju da znaju!

Čista lepota osvaja beauty industriju

#HairHacks: Kako da postigneš savršene #BeachWaves lokne

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

1/2

Kolaži dveju umetnica, Rachel Libeskind i Carmen Winant, izloženi u Njujorku, pokrenuli su razmatranje feminističkog pogleda ovih umetnica na savremenu ženstvenost. Njihovi zanimljivi radovi istražuju žensko telo i lice, praveći mapu emocija i unutrašnjeg proživljavanja žena.

View this post on Instagram

#womanhood

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Kolaž je za ove dve umetnice značajan medij izražavanja, mada nije jedini – Winant je umetnica i književnica, a Libeskind se bavi performansom, slikarstvom i skulpturom. One su se udružile u ideji da kroz kolaž prikažu studiju ženstvenosti savremene žene i ženskog nasleđa.

Izložba na kojoj su prikazale svoj rad, nosi naziv “Senzacija – senzitivnost – kreativnost – produktivnost – komunikacija” i koristi kolaž kao alat za “socijalno uznemiravanje”. Stvorena sa stanovišta feminizma, njihova umetnost proizilazi iz interesovanja za žensko iskustvo, indivdualno i kolektivno, istorijsko i savremeno.

View this post on Instagram

#womanhood

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Za Winant, ovo je nastavak njenog prethodnog rada i sadržaja izložbi koje je javnost već videla, o položaju žena koje se brane (praktikuju samoodbranu, jer su napadnute), kao i priču o rađanju, u kojoj je izložila preko dve hiljade fotografija žena prilikom porođaja i po čemu je postala prepoznatljiva. Ovoj kolekciji, Vinant je doprinela usredsređivanjem na terapeutske tehnike i isceljenje plesom, lečenje dodirom i terapiju vrištanjem. To je njeno lično iskustvo, protkano ilustracijama i tekstovima, koji upotpunjavaju slike.

Editors choice