Hot topics

Beauty SOS: Kako da suvu kožu učiniš blistavom – po ugledu na Beyoncé i Meghan Markle

#getmotivated: 6 načina da izađeš iz rutine i unaprediš svoj život

#beautytips: 5 razloga da koristiš micelarnu vodu + otkrij koja će najviše odgovarati tvojoj koži

Makeup trend koji ćemo obožavati u 2020.

Volite se još malo: Putovanje koje će vam spasiti vezu

Vodič za zimu u Sloveniji: Mesta koja treba da posetiš + iskustva koja treba da doživiš

Lifestyle trendovi za 2020.

High street komadi koje ćemo nositi u 2020.

Fashion&beauty trendovi objavljuju rat toksičnoj muškosti

Ključni komadi koje ove zime nose svi influenseri

1/2

Kolaži dveju umetnica, Rachel Libeskind i Carmen Winant, izloženi u Njujorku, pokrenuli su razmatranje feminističkog pogleda ovih umetnica na savremenu ženstvenost. Njihovi zanimljivi radovi istražuju žensko telo i lice, praveći mapu emocija i unutrašnjeg proživljavanja žena.

View this post on Instagram

#womanhood

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Kolaž je za ove dve umetnice značajan medij izražavanja, mada nije jedini – Winant je umetnica i književnica, a Libeskind se bavi performansom, slikarstvom i skulpturom. One su se udružile u ideji da kroz kolaž prikažu studiju ženstvenosti savremene žene i ženskog nasleđa.

Izložba na kojoj su prikazale svoj rad, nosi naziv “Senzacija – senzitivnost – kreativnost – produktivnost – komunikacija” i koristi kolaž kao alat za “socijalno uznemiravanje”. Stvorena sa stanovišta feminizma, njihova umetnost proizilazi iz interesovanja za žensko iskustvo, indivdualno i kolektivno, istorijsko i savremeno.

View this post on Instagram

#womanhood

A post shared by Lifestyle Choices (@ourlifestylechoices) on

Za Winant, ovo je nastavak njenog prethodnog rada i sadržaja izložbi koje je javnost već videla, o položaju žena koje se brane (praktikuju samoodbranu, jer su napadnute), kao i priču o rađanju, u kojoj je izložila preko dve hiljade fotografija žena prilikom porođaja i po čemu je postala prepoznatljiva. Ovoj kolekciji, Vinant je doprinela usredsređivanjem na terapeutske tehnike i isceljenje plesom, lečenje dodirom i terapiju vrištanjem. To je njeno lično iskustvo, protkano ilustracijama i tekstovima, koji upotpunjavaju slike.

Editors choice