Ne ogovaraj partnera, ne priznaj koliko zarađuješ i koliki su ti dugovi, ne hvali se da je dobar u krevetu (da se prijateljica ne zainteresuje preterano) i uopšte, čuvaj privatnost svog odnosa kao svetu tajnu. Ti imaš čoveka i to bi trebalo da ti bude dovoljno. Imaš i najbolju prijateljicu (možda i više njih sa kojima si prisna), ali valjda možete da pričate o farbanju, menstruaciji, deci, kuvanju i takvim smislenim stvarima? Zar žene između sebe uopšte i pričaju bilo šta drugo (kad ne ogovaraju muškarce, što bi oni mnogo voleli da im nekako zabrane). Ove zapovesti je smislio neki muškarac koji veruje da su sve žene guske i da im treba začepiti kljunove. Verujem da postoje takve žene, verujem da postoje primitivni partnerski i prijateljski odnosi, u kojima su svi učesnici guskasti, jer pametna i samomisleća osoba ne može da prihvati ova pravila i njihova obrazloženja. Dakle:

View this post on Instagram

Лайк, если разделяешь мое мнение 👇🏼Сегодня, ребят, не добрый пост. Пост о людях-побирухах. Знаете, кто это такие? Это люди, которые заваливают Директ моим подписчикам со словами «поделитесь пресетом Мармурок, вы же его на акции купили» или «вам же он бесплатно достался». Я знаю, что многие перепродадут за копейки. Но есть процент людей, которые отправляют мне скрины этих запросов в недоумении. ⠀ ⠀ Вопрос к побирухам. А че ж вы не накидываетесь на человека, который вышел из магазина с пакетом чипсов? «ну отдай мне половину, ты же по скидке взял». ⠀ ⠀ В интернете мы смелее. У вас нет чувства собственного достоинства? Или вы жидитесь купить такую ерунду, как пресет? Ну создайте свой. Это же будет совершенно бесплатно. Зачем унижаться? А если так сильно хочется чужой, можно один раз лишнюю другую ерунду не купить. Дорого? Я устраиваю акции, дождитесь.⠀ ⠀ В связи со всем этим, больше я пресеты не разыгрываю. ⠀ ⠀ Ну и клевые ребята и их пёсик на фото, чтобы чуть-чуть разбавить негатив 😊

A post shared by Anastasia Marmurok (@marmurokph) on

Ne ogovaraj partnera

Jeste, ružno je, jer on je tvoj izbor i pored toga što te izluđuje i povređuje i ostaješ sa njim iako razmišljaš o tome da ga ostaviš, iako mu neke stvari zaista zameraš i ne uspevaš preko njih da pređeš. A sa kim da pričaš o tome, sa njim? Jeste, i on će da se koriguje i da učini sve što može da ti budeš srećnija sa njim. Kad mu kažeš šta stvarno misliš o njegovoj nepreduzimljivosti, neodgovornosti, nezrelosti i sebičnosti, on se prosto uvredi, a ti si kučka koja nikad nije zadovoljna i samo džvanjka. I treba ti neko ko je poptuno na tvojoj strani – prijateljica koja će hteti da zadavi tvog tipa zato što te muči i koja će vrisnuti od oduševljenja kad joj pokažeš verenički prsten, koji ti je taj isti mučitelj kupio. Muškarci prosto mrze što naše prijateljice poznaju njihove slabosti, manjkavosti, kukavičluke, strahove, ludila i izdaje, jer bi hteli da budu mačo u njihovim očima (a možda im se neki put posreći i da ih kresnu, ko zna), kad već nisu u našim. Zapravo, u očima svih drugih žena žele da izgledaju muževno, uspešno i hrabro i potpuno maše poentu – da nisu takvi u našim očima, a da je to jedino relevantno i jedino važno. Lako je glumiti heroja nekome ko te ne poznaje, a kad te zna, onda zna koliko si lažnjak i onda možeš samo da ga mrziš. Eto zato ne treba da ogovaramo partnere – zato što će oni da mrze naše prijateljice zbog toga, iako će one, naše prijateljice i dalje razumeti zašto još nismo šutnule tog tipa.

Comments