Četvrtak – Dan za dnevnu sobu

U dnevnoj sobi, u kojoj provodimo najviše vremena, uglavnom je i najveći haos. Ipak, i ona nekad mora doći na red. Usisajte pod, ali i nameštaj koji je verovatno pun dlaka i mrvica. Kada usisate, obrišite pod džogerom, obrišite televizor i sto, sklonite sve sitnice koje ne stoje na svom mestu i ukoliko im je vreme – promenite zavese.

dan gold aJN jjFLyCU unsplash scaled e1620996387403 Savremeni vodič za čišćenje stana: Rasporedite obaveze na 6 dana i u nedelju odmarajte

Petak – Dan za prašinu

Petak je dan za metak – i praška. Obrišite prašinu sa svih kućnih aparata kao i sa visokih površina kao što su ormani i police. Sklonite sve s police, obrišite prašinu, pa ih vratite nazad. Prebrišite sve ćoškove i uglove u stanu, pa zatim obrišite sve prozore prepune raznih otisaka prstiju. Pustite neku veselu muziku, pa ćete se samim tim ubrzati i ostaće vam vremena da uključite makar jednu mašinu sa vešom.

Subota – Dan za dvorište i kola

Ako živite u kući, subota prepodne je savršen dan da uradite u dvorištu sve što ne stignete preko nedelje jer padne mrak dok vi dođete kući. Ukoliko živite u stanu, iskoriste subotnje jutro da operete kola ili presložite stvari u ormanu koje u jutarnjoj žurbi skroz izmešate. Kada završite sve što niste preko nedelje stigli, možete da “dignete sve četiri uvis” i odmarate do ponedeljka, kada ćete morati sve ispočetka.

Tamara Mladenović

Naslovna fotografija: unsplash.com

Comments