#musthave modeli patika za proleće 2019.

Putovanje za pamćenje: Sve što treba da znaš ukoliko ideš na Maldive

Manikir kao izraz slobodnog duha! Šta je tie-dye trend?

Trikovi kako da “one dane u mesecu” učiniš lakšim!

I dalje koristiš brijač?! Pronašle smo odličnu zamenu koja garantuje glatku kožu mnogo duže!

6 makeup proizvoda kojima treba da osvežiš svoj neseser

Tri saveta za postojani tečni puder

U trendu je menjati planetu na bolje! Evo šta TI možeš da učiniš!

Nanesi ajlajner prema obliku očiju

Mesto za petak veče! Evo gde da izađeš večeras!

Sebastian Grams je poznati mladi nemački kontrabasista, čelista i kompozitor savremene muzike. Dobitnik je nagrade 2013. godine na pozatom nemačkom muzičkom takmičenju Young Musicians koje se organizuje od 1963. godine i dobitnik je ECHO Jazz nagrade za 2013. godinu- “Bass“ za Sebastiana Gramsa. Studirao je kontrabas i kompoziciju u Amsterdamu i Kelnu. Trenutno predaje na Muzičkom Konzervatorijumu u Kelnu i na Univerzitetu Osnabrik.

Sebastian Gramss concert visual Sebastian Grams: Radionica Jazz i improvizacija

Kao kontrabasista i kompozitor primarno je aktivan u polju improvizacijske muzike, džeza i savremene muzike.

Godine 2007 kreirao je “Spacebass” (“basso d..amore”), modifikovan četvorožicni kontrabas sa dodatkom 12 simpatetičkih žica. Grams je komponovao i muziku za radio drame, filmove i pozorište, a – između ostalog – i za koreografkinju Pinu Bauš. Tokom duge i uspešne muzicke karijere, sarađivao je sa sledećim umetnicima: Mark Dresser, Marilyn Crispell, Fred Frith, Sidsel Endresen, Barre Phillips; Tom Cora, Peter Kowald, Peter Brötzmann, John Tilbury, Vinko Globokar, Stefano Scodanibbio, Zeena Parkins, Elliot Sharp, Conny Bauer i Dorothee Oberlinger. Kompaktne teme, male varijacije, komprimirane solo tačke i živahne moderacije na bini – na taj način je Sebastijan Grams u novembru 2013. oduševio publiku Jazz festivala u Novom Sadu i Subotici sa svojim trio-projektom FOSSILE 3.

“Visok artistički nivo + razdragani duh” (Hifi & Records 02/11), tako kritičari u Nemačkoj određuju ovog kontrabasistu, celistu i kompozitora iz Kelna. Sebastian Grams se u Beograd vraća da održi solo-koncert i radionicu. Radionicu “Jazz i improvizacija” (sa ograničenim brojem učesnika) održaće zajedno sa lokalnim muzičarima: Luka Ignjatović – sax, Aleksandar Grujić – piano, Sebastian Gramss – bass i Peđa Milutinović – drums.

Radionica: petak 24.01.2014. godine od 12.00 do 18.00 časova; Jazz klub “Čekaonica”, Bulevar Vojvode Mišića 17/8

Editors choice