Mikro trend: Ovaj detalj čini da svaki autfit izgleda super-moderno!

Tvoj novi saveznik u borbi protiv neželjenih dlačica: Philips Lumea

Ova serija će te inspirisati da se boriš (i izboriš!) za svoja ženska prava!

Da li će nam razvoj veštačke inteligencije doneti zastrašujuću distopijsku budućnost?

Detaljan vodič za odabir pudera prema tipu kože – koji će ti savršeno odgovarati!

Zašto je ishrana bogata antioksidansima idealan način da na zdrav način ubrzaš metabolizam i pripremiš figuru za leto?

Zašto nas je maskara obogaćena ekstraktom kokosa oduševila – a sigurni smo da će i tebe! (BLOG)

NAGRADNI KVIZ: Odgovori na svega 6 pitanja i pronađi savršen puder za svoj tip kože!

Fashion vintage stil uz koji ćeš biti prepoznatljiva na maturskoj večeri

Jelena Gavrilović o modi, trendovima i stilu: “Patike su postale moj novi modni fetiš!” (INTERVJU)

Seks i druge organske veze

Seks i druge organske veze

1/3

Seks komplikuje odnose. Lepak razdora. Voliš nekog i pripradaš mu i bojiš se da ta pripadnost ne bude narušena, jer želiš da i on tebe voli i da ti pripada i da te ne izneveri. Seks je fantastičan, ali svi drugi nivoi odnosa su problematični. Pitaš se da li si, na kraju krajeva, sa nekim samo zbog seksa? Da li ga voliš, zato što možeš da mu se predaš i da u njegovom naručju zaboraviš na sebe? A ako to možeš, kako to onda može da bude samo seks? I tako u krug. Uspostaviš emotivnu vezu i posle nekog vremena shvatiš da je ta veza postala organska, telesna, putem seksa. Šta je ta veza? Osećaš nekog kao svog, kao deo sebe. Ali nisu samo seksualne veze organske. Sve bliske emotivne veze su takve. Imamo organske veze sa članovima svoje porodice (čak i kad nismo u dobrim odnosima sa njima), imamo organske veze sa svojim prijateljima, sa svojom decom. Gde se dešava ta veza u telu, u mozgu, u srcu, u biću?

Veze među nama nisu samo izraz za naša osećanja i odnose. One su stvarne, opipljive, energetske. Emotivno (i organski) povezane osobe „zakačene“ su jedna za drugu energetskim „vrpcama“ snopovima koji idu iz stomaka i iz grudi. U seksualnoj vezi, ta energija kruži kroz tela partnera dok vode ljubav, ona je samoobnavljajuća i zato je seks tako moćan lepak za dvoje koji se jedno drugom potpuno predaju i doživljavaju potpuno ispunjenje i ekstazu.
U prijateljskim odnosima, bliskost se razvija, deli i prožima osobe bez seksualne razmene – ali to je ta ista energija, životvorna energija ljubavi, koja spaja dva bića u razumevanju, saosećanju, radosti i tuzi, u poznavanju i prihvatanju. Kad ti neko nedostaje, fali ti njegova telesna blizina, njegovo lice i gestikulacija, njegov glas i fizičko prisustvo. Fali ti da bude tu, pored tebe, da ga vidiš i osećaš njegovu blizinu. Kad izgubiš nekog bliskog, kad ti prijatelj umre, iza njega ostaje rupa koja se ničim ne može ispuniti. Dok živiš, nedostaje ti. Jer ljubav ostaje da živi sa tobom, iako razmena izostaje. Dakle, fizičko prisustvo (ili odsustvo) ni na koji način ne uslovljava ljubav, ali ljubavi nedostaje fizičko prisustvo, ona ima potrebu da gleda, grli, sluša i upija drugu osobu.

Editors choice