Hot topics

Zašto nikada nećemo prestati da volimo bele patike + stajling saveti za nju i njega

Sunce, morska so, dehidrirana koža: Najbolji saveti za letnju negu

Najlepše frizure za posebne prilike koje možeš da napraviš – sama!

O kompromisima iliti kada je OK da prestanemo da ih pravimo

#HairHacks: Kako da neguješ kosu tokom leta + ideja za trendi frizuru za svaki dan

Sve što treba da znaš o detoksikaciji + primer detoks dijete koja zaista radi!

Sa liste neostvarenih odluka: Kako da najzad počneš da se hraniš zdravije?

12 stvari koje se nalaze na svačijoj #wish listi

5 glavnih trendova koje ćemo voleti ovog leta (ali i mnogo duže!)

Statement nakit je hit leta, a evo koji komadi su #musthave

1/2

Samoća nije laka, ali nije ni nepodnošljiva, ako je prihvatiš – svako želi ljubav i ljubavni odnos, ali nismo svi sposobni za partnerstvo (i ne odgovaraju nam isti modeli zajedništva), a i sreća ima udela. Kad pogledaš oko sebe i vidiš stabilne parove koji se očigledno vole već godinama i zajedno idu kroz život i srećni su što imaju jedno drugo na tom putu, onda pomisliš da su oni imali sreće da jedno drugo nađu. A kad sebe i svoje iskustvo uporediš sa njima, vidiš da ti ne bi mogla tako da funkcionišeš u tom obliku zajednice – nije te život zakinuo (iako život uopšte nije fer), nego ti je dodelio tvoja sopstvena iskušanja i zadatke. I kad to prihvatiš i okreneš se onome što imaš, umesto da očajavaš zbog onoga što nemaš (ni u sebi, ni za sebe), onda možeš da otkriješ neke prednosti singl statusa.

View this post on Instagram

georgia for cartier

A post shared by kat irlin (@kat_in_nyc) on

Biti sama, ne znači nemati seks i nemati nikakav emotivni odnos – to je samo način života u kome se oslanjaš na sebe, a kad ti treba pomoć i podrška, tražiš je (i dobijaš) od prijatelja i porodice. Biti sama, znači nemati partnera sa kojim deliš život – ako neko postoji u tvom životu, sa kim se povremeno viđaš i razmenjuješ strast i nežnost, njega ne doživljavaš kao partnera i on nije uključen u tvoj život (kao ni ti u njegov). On nije osoba kojoj se prvo obraćaš, da se požališ, ili da sa njim podeliš neke lepe vesti i njegovo mesto u tvom životu je malo i ograničeno. A možda i taj takav odnos jedva opstaje, jer nema ničeg što bi vas duboko povezivalo. I to je za tebe kompromis, najveći koji si spremna da napraviš povodom veza i samoće. Ukoliko nisi usvojila ovakav model i zaista nemaš nikog ni na ograničen i površan način, onda je tvoj izbor ili prava stvar, ili samoća. Svaki izbor je dobar, ako ga svesno praviš.

Biti sama, znači imati slobodu da praviš te svoje izbore – bez pritiska da se nekome prilagođavaš i da uzimaš u obzir njegova očekivanja, planove i osećanja. Nećeš doći u situaciju da strahuješ od sopstvenog uspeha i da sabotiraš sebe, zato što se tvoj partner ne oseća dovoljno muževno, ako si ti uspešnija. A ako ovo već imaš u svom iskustvu (raspad veze zbog toga što si uspešnija), sada si verovatno singl (ili imaš nekog tipa na periferiji života, koji ti ne smeta mnogo i ne meša se u tvoje izbore, jer mu nisi dala to pravo).

Editors choice