Hot topics

Jutarnji rituali koji će ti pomoći da se ponovo osetiš dobro u svojoj koži

Kupaći kostimi koje ćemo viđati svuda ovog leta

Kako da sprečiš bore koje nastaju kao posledica stresa?

Najbolji albumi u 2020. (do sada)

Ponekad je odustajanje od ljubavi čin ljubavi – prema sebi

Ljubavni horoskop za jun 2020.

Kako da sabotiraš sabotera u svojoj glavi

Saveti za negu problematične kože koji stvarno rade

Ideje za doručak po preporuci wellness eksperata

Navike kojih treba da se držiš kad ti se čini da se sve oko tebe raspada

1/2

Samoća nije laka, ali nije ni nepodnošljiva, ako je prihvatiš – svako želi ljubav i ljubavni odnos, ali nismo svi sposobni za partnerstvo (i ne odgovaraju nam isti modeli zajedništva), a i sreća ima udela. Kad pogledaš oko sebe i vidiš stabilne parove koji se očigledno vole već godinama i zajedno idu kroz život i srećni su što imaju jedno drugo na tom putu, onda pomisliš da su oni imali sreće da jedno drugo nađu. A kad sebe i svoje iskustvo uporediš sa njima, vidiš da ti ne bi mogla tako da funkcionišeš u tom obliku zajednice – nije te život zakinuo (iako život uopšte nije fer), nego ti je dodelio tvoja sopstvena iskušanja i zadatke. I kad to prihvatiš i okreneš se onome što imaš, umesto da očajavaš zbog onoga što nemaš (ni u sebi, ni za sebe), onda možeš da otkriješ neke prednosti singl statusa.

View this post on Instagram

georgia for cartier

A post shared by kat irlin (@kat_in_nyc) on

Biti sama, ne znači nemati seks i nemati nikakav emotivni odnos – to je samo način života u kome se oslanjaš na sebe, a kad ti treba pomoć i podrška, tražiš je (i dobijaš) od prijatelja i porodice. Biti sama, znači nemati partnera sa kojim deliš život – ako neko postoji u tvom životu, sa kim se povremeno viđaš i razmenjuješ strast i nežnost, njega ne doživljavaš kao partnera i on nije uključen u tvoj život (kao ni ti u njegov). On nije osoba kojoj se prvo obraćaš, da se požališ, ili da sa njim podeliš neke lepe vesti i njegovo mesto u tvom životu je malo i ograničeno. A možda i taj takav odnos jedva opstaje, jer nema ničeg što bi vas duboko povezivalo. I to je za tebe kompromis, najveći koji si spremna da napraviš povodom veza i samoće. Ukoliko nisi usvojila ovakav model i zaista nemaš nikog ni na ograničen i površan način, onda je tvoj izbor ili prava stvar, ili samoća. Svaki izbor je dobar, ako ga svesno praviš.

Biti sama, znači imati slobodu da praviš te svoje izbore – bez pritiska da se nekome prilagođavaš i da uzimaš u obzir njegova očekivanja, planove i osećanja. Nećeš doći u situaciju da strahuješ od sopstvenog uspeha i da sabotiraš sebe, zato što se tvoj partner ne oseća dovoljno muževno, ako si ti uspešnija. A ako ovo već imaš u svom iskustvu (raspad veze zbog toga što si uspešnija), sada si verovatno singl (ili imaš nekog tipa na periferiji života, koji ti ne smeta mnogo i ne meša se u tvoje izbore, jer mu nisi dala to pravo).

Editors choice