Pažnja se daje i poklanja, ne juri se za njom. Nećete osvojiti nečiju pažnju tako što ćete biti gladni pažnje i ponašati se očajnički, upravo suprotno. To se uči na teži način, ali se uči.

Nije pod vašom kontrolom to kako će vas neko tretirati, vaše je da se postavite u odnosu na to kako vas neko tretira, da ne tolerišete loš tretman i da budete zahvalni za dobar.

Normalno je da želite potvrdu svojih vrednosti, ali to vam nije potrebno. Odstupite korak i posmatrajte stvari sa distance. Da li vam je zaista stalo do potvrde i vrednovanja koje vam pruža neko koga ste tek upoznali? Vaša vrednost ne zavisi od toga. Ne shvatajte odmah sve lično, jer nije sve lično.

sastanci 3 Sjajne lekcije kojima vas uče PROMAŠENI sastanci

Kad se ljudi šale na sopstveni račun, to nije samo šala jer šala dolazi iz oblasti zadužene za samopouzdanje. Kad se neko podsmehne svojim manama i slabostima, to ih ne poništava, on ih je svestan i one su prisutne.

Kad se viđate sa nekim neko vreme, a i dalje se pitate da li vredi najveće su šanse da ta osoba nije toliko zainteresovana za vas, iako vi jeste zainteresovani za nju. Ako je problem u iskazivanju osećanja, potrudite se da to iskomunicirate, jer vam je potrebno da znate na čemu ste. Ne želite da ulažete osećanja u nešto površno i prolazno.

Comments