Hot topics

3 razloga zašto je novi Huawei P40 Pro+ pravi izbor za tvoj novi mobilni telefon

#Staycation? Ovo su naši predlozi kako da provedete najbolje leto ikad!

Iz našeg nesesera: Sve što treba da znaš o FOREO LUNA fofo – prvom pametnom beauty uređaju!

3 ideje kako da provedeš odmor u gradu – i ipak dobiješ leto za pamćenje!

Koje dodatke ishrani treba da konzumiraš za očuvanje opšteg zdravlja

Kako da se dobro provedeš ovog leta – čak i ako nigde ne putuješ!

Ljubavni horoskop za jul 2020.

Najvažnije stvari na životnom spisku posle 30-e

Jutarnji rituali uz koje će ti svaki dan biti dobar dan!

Top 5 boja koje ćemo ovog leta želeti u svojim garderoberima

2/3

Gelatoscopio (Mesiko Siti, Meksiko)

Oscar Wilde 20, Polanco, Polanco III Secc, 11550 Ciudad de México

Nešto sasvim neobično u Gelatoscopiou u Meksiko Sitiju. Svetla i vedre prodavnica, intenzivno tirkizne boje, ohrabruje posetioce da otkriju meni sladoelda i ceokupnu ponudu kroz grafičke, cirkularne elemente postavljene po zidovima. Interaktivni elementi, koji funkcionišu po sistemu kaleidoskopa privlače apsolunto sve i teraju na igru i otkrivanje, od najmlaših do odraslih.

Morgenstern’s Finest Ice Cream (Njujork, SAD)

2 Rivington Street

U srcu Njujorka, na Menhetnu Nicholas Morgenstern je otvorio ovu sladoledžinicu koja je postala instant hit. Na jedva 50 kvadradntih metara, manja od prosečnog stana, ovo je mesto gde se svkai detalj i svaki ugao računa. Kasir mašina je originalna iz 1964., beli mermerni kamen pokriva frižidere, a svi koji došu mogu da uživaju u preko 40 ponuđenih ukusa. Stvar je u tome da kako i sam Morgenstern kaže, prvo je osmišljen celokupan profil svakog ukusa pa je tek onda on i napravljen. Od ukusa džema od limuna sa dodatkom kardamona, do slane čokolade, Morgenstern radi na tome da promeni način na koji ljudi uživaju u ovoj poslastici dajući ljubiteljima sladoleda potpuno originalno i ujedno i nostalgično i savremeno iskustvo.

View this post on Instagram

#angelalovesicecream #morgenstern #nyceats

A post shared by Angelie💕 (@angelynery) on

Snow Picnic (Tokio, Japan)

1 Chome-15-12 Arai, Nakano-ku

Više naučna laboratorija nego prava sladoledžinica, Snow Picnic privlači podjednako i turiste i lokalce, jer je iskustvo probanja sladoleda ovde nešto sasvim drugačije. Na granici između gastronomije i nauke, gledati kako se sladoled ovde pravi je zaista spektakularno. Na licu mesta, uz pomoć tečnog nitrogena koji se dimi od hladnoće. Da, tako se jede sladoled u ovom prostoru. Ipak, nauka ne prestaje ovde: enterijer koji potpisuju Torafu Architects je koristio zoološke motive za Snow Picni, unoseći u prostoregzotične keramičke ptice i mačke, i dokorišući zidove anatomskim crtežima životinja, kao i pažljivo biranim zelenilom.

Editors choice