Kada je reč o radu od kuće, mnogi savetuju da spavaća soba ne bi trebala da nam bude mesto za rad, a posebno ne krevet u kom spavamo, jer loše utiče na naš san, mentalno zdravlje i smanjuje produktivnost za rad.

Iako bismo svi voleli da imamo radni sto i prostor u kome možemo sa lakoćom da radimo, i da se osećamo kao da smo u kancelariji, ponekad je to nemoguće. Uglavnom delimo prostor sa nekim, i samim tim ne možemo mnogo da biramo, i na kraju ipak završimo na krevetu sa laptopom, u našoj spavaćoj sobi, koja polako ali sigurno postaje naša kancelarija. Evo kako to na najbolji način iskoristiti.

Odvojite vreme spavanja od radnog vremena

Iako vam je radno vreme fleksibilno, nemojte otežavati sebi i razvlačiti se u krevetu do poslednjeg momenta. Ustanite ranije, spremite doručak, skuvajte kafu i odradite sve ono što inače spada u vašu jutarnju rutinu. Kada se vratite u sobu, napravite od nje radni prostor koji će biti produktivan. Pored toga, presvucite se u odgovarajuću garderobu za rad od kuće i nikako nemojte ostati u vašoj omiljenoj pidžami, jer će vas mamiti da se u nekom trenutku vratite da samo “odmorite još nekoliko minuta”. Pidžama, nikako!

Comments