Hot topics

#HairHacks: Glam frizura (savršena za sezonu žurki!) za koju su ti potrebne samo dve stvari

#StylishThrowback: Trendovi iz ’90. koje treba da uvrstiš u svoj garderober ove zime

Kako su milenijalci i generacija Z učinili da počnemo drugačije da gledamo na modu i trendove

U susret praznicima: 10 razloga da dragoj osobi (ali i sebi) nešto pokloniš – već danas!

Male stvari koje možeš da uradiš danas – za bolje sutra!

Ne “izlaziš” iz patika? Predstavljamo ti model koji ćeš ove zime obožavati – i nositi svakog dana!

Tijana @flawless_mess_ i Danijela @glam.prescription predlažu ideje za casual & business jesenje autfite

Feel&Taste: Hrvatska iz drugog ugla

Želiš kreditnu karticu? Evo šta sve treba da znaš!

Moja rođendanska želja ili kako sam uspela da dobijem više vremena za sebe i svoju porodicu

1/2

Nisu oni tako probirljivi i sitničavi (kao mi), pa da nas procenjuju po obući, ili zahtevni, pa da nas skeniraju ne bi li utvrdili da li im delujemo kao uredna osoba, sposobna da o sebi vodi računa. Oni više reaguju na naše nesvesne poruke i signale, na ono što se emituje iz centra našeg bića – a ako smo iscrpljene, tužne, ogorčene, sluđene, razočarane, oni to registruju kao što životinje u šumi nanjuše požar, ili zemljotres i krenu u stampedo. Više od raščupane frizure uz previše šminke, na njih deluje odbojno naše osećanje umora i iscrpljenosti, tvrde naučnici.

View this post on Instagram

Do not use the lack of perfect conditions as an excuse for not doing something. Use your willpower, your will as a reason to achieve what you want, do what you want. . The weather in the Algarve has not been in our favor. The sun seems to want nothing to do with us 😭 But that is not a reason to not take advantage of what this part of our country has to offer us. Nor is this why we have let ourselves do one of the things we like most: take pictures to report the moments we live. Do we know they look better with sun? Yes, we know! But we also know that the most important thing in a photo for us is the moment it reports, the feelings it conveys. And for that, sun is not necessary ✨ . PT: Não uses a falta de perfeitas condições como desculpa para não fazeres algo. Utiliza a tua força de vontade, o teu querer como motivo para alcançares o que queres, fazeres o que queres. . O tempo no Algarve não tem estado a nosso favor. O sol parece não querer nada connosco 😭 Mas não é por isso que temos deixado de aproveitar o que de bom esta parte do nosso país tem para nos oferecer. Nem é por isso que temos deixado fazer uma das coisas que mais gostamos: tirar fotos para relatar os momentos que vivemos. Sabemos que elas ficavam mais bonitas com sol? Sabemos! Mas também sabemos que o mais importante numa foto para nós é o momento que ela relata, os sentimentos que ela transmite. E para isso não é necessário sol ✨ . @vidamaralgarve . #algarve#portugal_de_sonho#portugal#portugal🇵🇹#algarveportugal#love#couplelove#instacouple#couple#beach#coupletravel#cutecouple

A post shared by Carina Pinheiro e Ivo Filipe (@carinapinheiroivofilipe) on

Umorno lice

Pečat koji na našem licu ostavlja nedostatak sna, umor i iscrpljenost, ne može se prikriti nikakvom šminkom. Crvene oči, vodnjikav pogled, tamni podočnjaci na bledom licu, beživotan izraz lica – to je odbojno, utvrdili su naučnici. Mogli smo to da zaključimo i bez podrške naučnika, jer umorno lice zaista gubi svoju privlačnost, ali ako nas do sada ništa nije nateralo da urednije živimo i obezbedimo sebi više sna, možda će nas ubediti naučni argumenti.

Loše raspoloženje

U jednom istraživanju, od ispitanika je traženo da fotografije lica koje su im pokazivali ocene sa “ljut, pokvaren, pristojan, ljubazan” i pokazalo se da su u poslednje dve kategorije ispitanici stavljali ona lica koja su smatrali privlačnim. Ljubazan izraz lica – jednako lepota i privlačnost. Odnosno, ako smo namrštene, nadurene, natuštene, stisnutih usana, spojenih obrva i sevajućeg pogleda, šaljemo poruku “sklanjaj se, ujedam”, a oni postanu svesni te poruke pre nego što mi postanemo svesne da smo je poslale. Naravno da ne treba da glumimo razdraganost kad nam nije ni do čega, ali ne možemo očekivati da ćemo sresti nekog ko će se ozbiljno zainteresovati za nas, u periodu kad smo puni problema i stalno smo loše volje i razdražljivi.

Stres

Svakako, stanje stresa utiče na naše raspoloženje, na nivo ukupne energije i na sve čime zračimo – a zračimo umorom, neraspoloženjem i neispavanošću. Baveći se sobom, vodeći računa o tome da živimo sređenije, zdravije, organizovanije, da bolje rasporedimo svoje prioritete i da se rasteretimo svega što nije neophodno da baš mi nosimo, povećavamo šanse da nekome budemo privlačne i seksi.

Editors choice