Mnogim ljudima život iz snova izgleda upravo ovako: pasoš u rukama, ranac na leđima i – put pod noge, obiđi svet! Ako i vi spadate u ovu grupu, onda će vas iznenaditi činjenica da način na koji putujete govori mnogo o vašoj ličnosti!

“Ranac” turista

Većina pravih avanturista je upravo ovakva – ranac na leđima, sami ili sa prijateljima, pokušava da učini svoj život uzbudljivim i drugačijim. Vi shvatate da nemate sve vreme ovog sveta, da treba da delate brzo, zato i ne trošite previše vremena na pakovanje. Ionako ste dovoljno vremena izgubili studirajući i radeći svakog dana od 9 do 17 časova.

Putovanje u paru

Ne volite da budete sami, čak i kada vam je potreban odmor i beg od realnosti. Zato i volite da putujete sa nekim, a naročito sa svojim partnerom. Osećate se sigurno kada imate nekog pored sebe i zato je vama ovakav način putovanja omiljeni.

Šta način na koji putuješ govori o tebi 1 Šta način na koji putuješ govori o tebi?

Putovanje radi upoznavanja novih kultura

I ovakvi ljudi se mogu smatrati avanturistima, ali koji osim uzbuđenja traže i dublji razlog putovanja. Vama je zanimljivo da uvek, pa i dok putujete, upoznajete nove ljude, nove kuhinje, muziku i sve što čini neki narod posebnim i zanimljivim. Volite da istražujete i ne volite jednoličnost.

Istoričar

Suština putovanja za vas jeste učenje novih stvari ali i prikupljanje istorijskih podataka i činjenica. Vas će zanimati svaki detalj priče o izgradnji nekog hrama ili građevine, volite da posećujete muzeje i kulturne objekte, a često ćete ići za turističkim vodičem i pitati ga sve što vam padne na pamet.

Comments