Barbi je lutka koja pored svoje praktične, ima i jednu drugu, vrednosnu komponentu koja  joj se pripisuje već decenijama. Barbi je verovatno najuticajnija igračka u istoriji i bezbroj je primera širom sveta onih koji mnogo ulažu da bi izgledali kao ova lutka.

Iako se famoznoj Barbi, koja je obeležila detinjstvo mnogih od nas, pripisuje izvesna doza površnosti, ona pored fokusiranosti na nerealističan fizički izgled kome teže mnoge devojke, može da nas nauči i nekim korisnim stvarima.

Evo nekoliko stvari o životu koje možemo naučiti od Barbi!

Barbi 4 Šta to o životu možemo naučiti od Barbi

Uvek stojte i sedite savršeno ispravljene kičme – to će vas poštedeti mnogo bola i deformacija kičme i vrata. Ukoliko ne budete stajali samopouzdano i savršeno pravo, život će vas samo srušiti.

Nikada ne secite sopstvenu kosu. Barbi se nikada ne bi sama šišala, a zasigurno vas je, dok ste je vi šišali, naučila da ni vi niste baš ekspert kada je u pitanju skraćivanje kose, te ste, u skladu sa tim shvatili da je najbolje svoju kosu staviti u ruke profesionalaca.

Svakoj devojci treba kuća iz snova. Ili bar soba iz snova. Barbi vas uči da, pored svih svojih voljenih aksesoara, ni u čemu ne možete uživati kao u lepo opremljenom prostoru, te vas stimuliše da se pozabavite uređenjem svog doma. I, ako želite roze kuću, stan, okrečite ga u roze.

Barbi 3 Šta to o životu možemo naučiti od Barbi

Barbi je veliki borac protiv rasizma. Njeni prijatelji su svi različitih rasa i deluju savršeno srećno dok se druže.

Ona obožava kućne ljubimce i ima preko 70 različitih životinja, od papagaja i maca, do egzotičnih divljih zveri.

Barbi 2 Šta to o životu možemo naučiti od Barbi

Barbi je otvorena za pomirenje sa bivšim momcima. Iako je, nakon što joj je Ken slomio srce, pronašla momka iz Australije, na kraju se ipak vratila Kenu, naučivši nas da praštamo.

Ona vas uči da se zabavljate kada birate svoju odeću. Iako svaka prilika sa sobom nosi određen stil odevanja, u svaku kombinaciju možete uneti malo sebe.

Možete postati sve što želite u životu! Barbi je prošla kroz uloge modela, stjuardese, zubara, fotografa, vozača autobusa i kasirke u restoranu brze hrane, pokazavši vam da s en morate ograničiti na samo jedan poziv i da slobodno možete da se tražite u različitim zanimanjima.

Barbi 1 Šta to o životu možemo naučiti od Barbi

I za kraj smo ostavili podatak da je Barbi čak bila i prvi ženski predsednik Amerike, 2000. godine. Bar u fiktivnom – Barbi svetu, ona je dokazala da devojke pokreću svet!

Jasna Stanić

Comments