Objavljivanje statusa veze na Facebook-u govori o tome koliko ozbiljno shatate vezu i pojačava stepen posvećenosti i obavezanosti, tvrde istraživanja, nedavno sprovedena na mlađim parovima u vezi. Danas se društvene mreže moraju uzeti u obzir, jer su integralni deo života. Prilikom upoznavanja mnogo je uobičajene nekoga odmah pronaći na Facebook-u i dodati ga, da bi se kontakt nastavio, nego razmeniti brojeve telefona. Još je češće druženje na mreži, koje nikada ne rezultira poznanstvom, zbog daljine, a često se oni koji su se prepoznali i združili na Facebook-u sastanu i upoznaju i u realnom životu. I to zaista uvek bude susret dragih prijatelja, bez neprijatnih iznenađenja. Oni koji se druže na mreži, kad se najzad sretnu i upoznaju, samo nastave svoje poznanstvo uživo.

Stena Šta status na Facebook u GOVORI o vašoj vezi

Dakle, Facebook se računa. To nije neko nerelano mesto na kome se ljudi lažno predstavljaju, nego mesto gde zaista možete da razmenite kvalitetne sadržaje sa dobrim i kvalitetnim ljudima, koje ćete kao takve prepoznati, osetiti i zavoleti i pre nego što ih sretnete uživo. Prema objavama koje izbacuju, uzgred pratite šta im se dešava u životu i iskreno se obradujete kad se nekome dešava nešto važno i lepo. Nedavno je jedna moja prijateljica iz daleke Australije objavila da je u vezi i to uz opciju “komplikovano”. Objava je bila ispraćena brojnim lajkovima i komentarima – svima je bilo drago što joj se nešto dešava, pa neka je i komplikovano, to barem garantuje da je uzbudljivo i zanimljivo.

Kad danas započnete vezu, jedno od prvih pitanja koje treba zajedno da rešite je da li ćete na Fejsu objaviti status veze. To je takođe prvi ispit posvećenosti, koji polažete kao par. Ako nekome ne odgovara da “ozvaniči” vezu, da je stavi na uvid prijateljima i zajedničkim prijateljima i prijateljima prijatelja, a to već predstavlja ozbiljan komad javnosti, onda znači da verovatno nije ni spreman za vezu.

Comments