Neki prema toj vrsti ozvaničenja imaju isti otpor kao prema matičnom listu, prema potpisivanju bračne obaveze, jer smatraju da nikakvo ozvaničenje ne može doprineti ili oduzeti vezi u kojoj se dvoje vole. Ali postoje i drugi razlozi za neobjavljivanje statusa veze, koji poručuju da neko želi da se deklariše kao slobodan, a to znači dostupan na mrežnom marketu potencijalnih srodnih duša i seksualnih partnera. Naravno, status veze ne štiti od neželjenih udvarača, među kojima ima i onih koji su uredno objavili da su oženjeni i na mesto za profilnu sliku, stavili porodičnu fotografiju.

Istraživanja o tome kakve veze imaju oni koji su objavili status, koji objavljuju zajedničke fotografije i očigledno komuniciraju na Facebook-u, mada to možda izgleda apsurdno (zar imaju potrebu da razmenjuju sadržaje na mreži, kad se stalno viđaju?) i oni koji status veze kuliraju, govori u prilog prvoj grupi. Oni na Facebook-u zapravo spontano nastavljaju komunikaciju i povezanost koju inače imaju u svojoj vezi. Komentarišu jedno drugom statuse, objavljuju fotografije i uvek imaju lajkove i komentare – podršku prijatelja koji ih prihvataju i uvažavaju kao par.

Carape Šta status na Facebook u GOVORI o vašoj vezi

Ovo se ne može posmatrati kao fenomen, jer je Facebook slika naše realnosti, pa ma koliko je ulepšavali i trudili se da okrenemo lepši profil, kad se izlažemo u javnosti, ona prilično tačno prikazuje i naš izgled i interesovanja i osećanja, stavove koje zastupamo, vrednosti kojima se rukovodimo, naš ukus, smisao za humor, pismenost i obrazovanje. Sve se vidi. Pa, ako ne želimo da se vidi da smo u vezi, da li se mi u stvari, stidimo te veze, ili se i ne osećamo kao da nekome pripadamo?

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.elittedaily.com

Aleksina Đorđević

Comments