Možda smo odrasle sa idejom da smo posebne, da zaslužujemo obožavanje i da uvek treba da dobijemo ono što hoćemo, jer su nas time punili kad smo bile male, odgajali su nas kao princezu i uveravali nas u naše supremoći. A možda smo nesigurne, jer nismo dobile dovoljno ljubavi i uveravanja da smo posebne, pa smo svoju posebnost izgradile same i zaštitile je debelim slojem ega, čuvara naše krhkosti i ranjivosti. To funkcioniše – umesto da se raspadnemo kad nas neko odbacuje, mi se držimo besa i prezira, posežemo za primitivnim oblicima samodokazivanja i uopšte, ne ponašamo se ni malo bolje od nekog površnog muškog stvorenja, kojim dominira ego i koga posmatramo sa visine, kao biće nižeg reda.

Ne gledamo u sebe – suviše je bolno, zahteva odbacivanje iluzija i ubeđenja koja su za nas od vitalne važnosti. Ne primećujemo da nam kosmos baca kamenčiće pred noge, kako bi nam obeležio put kojim treba da se vratimo do svojih bolova i povreda, do svojih okorelih ubeđenja, duboko ispod površine svog ega, do svog srca i duše, ogoljenih i bez zaštite.

ian schneider 90597 unsplash Šta ti radi ego kad te momak odbacuje

Prvu priliku da se suočiš sa svojim egom, imaš kada uspostaviš kontakt sa njim, stekneš utisak da među vama postoji neka razmena, daš mu svoj broj i sve moguće kontakte – a on se uopšte ne javi. U tvojim očima, on je prosto jedna muška kučka, dao ti je nadu i sad manipuliše, bezvredan je. Ne treba ti takav. Istina je da ti ne treba neko ko nije zainteresovan za tebe, koliko i ti za njega i da činjenica da je to tako, njega ne čini površnim luzerom.

Comments