Sledeća prilika je kad te odbaci neko sa kim se već sastaješ. Odmah ga proglasiš nezrelim i nesposobnim za bliskost, čime maskiraš povređena osećanja, jer si se verovatno već zagrejala za njega i počela da se prepuštaš.
Najzrelija prilika da se suočiš sa svojim ego tripovima jeste situacija u kojoj te ostavi momak sa kojim si u vezi, koji ti je rekao da te voli i sad to više nije tako, on ide dalje. Odlična prilika da najzad analiziraš sebe, da priznaš svoja osećanja i da ih prihvatiš. Ali ti se verovatno braniš govoreći sebi da on nije zaslužio tvoju patnju, da je običan drkoš, sitna duša (i loš ljubavnik) i da ništa ne gubiš.

isaiah rustad 527168 unsplash Šta ti radi ego kad te momak odbacuje

Istina je da nije do njih, nego do tvojih lekcija, koje ne želiš da savladaš. Istina je da su tvoja osećanja bila i ostala istinita, iako ih on ne uzvraća. Da nisi bila luda kad si ulagla svoje emocije, vreme, celu sebe i da on nije bio bezvredan i nazaslužan, nego da je potrošio svoja osećanja i da mu vaš odnos više nije dovoljno vredan, da ti nisi ta osoba sa kojom želi da nastavi i ostane. A istina boli. Ego tamponira bol, ali zamagljuje svest, drži te u lažima i ne dozvoljava ti da se razvijaš kao ličnost i biće, da emotivno sazriš i odrasteš i da prihvatiš realnost ljubavnih odnosa. A ona prosto nikada nije ono što viđaš u filmovima. Ni jedan muškarac te neće želeti kao što glavni junak romantične komedije želi glavnu junakinju i ni jedna veza nema srećan kraj. Kraj i sreća jednostavno ne idu zajedno.

Pročitajte još i ovo:

Suptilni znaci partnerove toksičnosti koji ti poručuju – beži!

Znaci da se tvoj partner sprema da raskine sa tobom

Pitanja koja sebi treba da postaviš da bi bila sigurna da je on onaj pravi

Zapratite svoj omiljeni magazin na YoutubeuInstagramuFacebookuTwitteru i pridružite nam se na Viber Public Chatu.

Izvor fotografija: www.pexels.com, www.unsplash.com

Aleksina Đorđević

Comments