Naravno, generalizacija je izlišna u svim prilikama, a posebno kada je reč o muškarcima. Iako nisam pobornik mišljenja – svi su isti – ipak moram da priznam da su donekle slični, da slično misle i govore… Šta je život nego tok smislenih i besmislenih komunikacija? A kako bismo se što bolje sporazumele sa svim tim divnim muškarcima, pogledajte neke zaključke, a vaše slobodno ostavite u komentarima.

1. Nećeš valjda sve to da pojedeš?

Znate ono, naručili ste hranu i on je svoj deo požderao u par sekundi, a vama je tanjir i dalje pun. Ne, on time ne aludira na vašu telesnu težinu, kako ste prvo pomislile. Ne kaže vam na suptilan način da ste debele i da ne bi trebalo više da jedete, nikad. Niste dobro shvatile. On zapravo želi da kaže: “Draga, ja sam i dalje gladan, hajde da podelimo i tvoju porciju. Ili bolje, daj da ja pojedem i tvoje.” Ne brinite zbog takvih i sličnih komentara, to njegova prapriroda progovara iz njega.

2. Samo sam se šalio.

Velike su šanse da se zaista nije šalio. Znate kako kažu: “U svakoj šali je pola istine”, a ako ste ovu rečenicu čuli od svog dečka, to je posledica vaše reakcije. Na njegove reči dobio je neočekivanu reakciju – ili vas je rastužio ili iznervirao ili nešto treće. Pa je “Samo sam se šalio” pokušaj da se izvuče. Da li ćete se upecati, zavisi od vas. Ali, budimo iskrene, i mi često koristimo ovu rečenicu kao beg iz neprijatne situacije:

– Kako je ovaj Nikola/Marko/Đorđe/bilo ko dobar frajer!

– Molim?

– Šalim se, dragi, izgleda kao da je metlu progutao.

unnamed7 Šta zaista znače njegove reči

Budite sigurne i u to da će nekada reći baš ono što želite da čujete

Comments