Žene su komplikovana stvorenja i na njihovo raspoloženje muškarci veoma utiču, a za ostalo je zadužena viša sila. Da bi se stres i tenzija smirili tog posebnog dana, i da ne bi dobio tanjir špageta u lice, smanji rizik i nemoj joj odneti pogrešan poklon.

Slikaa1 Šta žene ne žele da dobiju za Dan zaljubljenih?

Bolje je da odete praznih ruku, nego da joj poklonite neku glupost

Menstruacija

Ovo je delo više sile. Taj osećaj ružnoće i nadutosti gori je hiljadu puta od najtežeg gripa i najbaksuznijeg dana u godini. Žene nikako ne žele da im se to desi za Dan zaljubljenih. Ona je sve isplanirala: celo jutro provela je u kozmetičkom salonu, skidalo se “zimsko krzno”, strugale su se pete i uklanjali se br… nausnice. Na putu do kuće svratila je do prodavnice veša i počastila se baš onakvim čipkastim gaćicama kakve je nosila Penelope Kruz (Penelope Cruz) u “Barseloni” (Vicky Christina Barselona). Razradila je i plan u glavi: prvo večera, pa fino vince, lagani ples uz sveće i – akcija! A onda je videla crveni trag na vešu i od svega toga radovala se samo bombonjeri koju si joj doneo.

Veštačko cveće

Veštačko cveće, i prva asocijacija je groblje. Nisam sigurna da to želiš za Dan zaljubljenih.

Anticelulit program

Šta god mislio o kilaži svoje devojke, nikada, ali nikada (pogotovo ne za ovaj praznik), nemoj joj pokloniti nikakav preparat koji bi popravio njen fizički izgled. Tako joj šalješ poruku da želiš da izgleda bolje sledeće godine u ovo vreme. Isto važi i za tromesečnu članarinu za teretanu. Ma koliko da je nedeljama pričala o tome kako želi da počne da vežba, takav poklon poljuljao bi joj samopouzdanje, a ti bi se ogrebao za snošaj tek nakon Uskrsa. Međutim, to ne znači da će se naljutiti ako joj kupiš nešto od šminke. Naprotiv!

Knjiga mudrih misli

Ovaj užasno nemaštovit poklon može joj samo nabiti na nos da nije dovoljno načitana i obrazovana. Više bi se obradovala da joj kupiš neki ljubić, pa čak i novu knjigu Vesne Radusinović ili italijansko-srpski rečnik. Ovako joj šalješ poruku da treba da se produhovi. Shvatiće pogrešno, sto posto. Šta ona ikada može da ima od mudrih misli tamo nekih pametnih ljudi, osim što će povremeno neku prepisati za status na Facebooku?

Flaša pića

I to ne bilo kakva, već flaša TVOG omiljenog alkoholnog pića. Iako je ona opuštena devojka koja voli da popije neku, ovakavim poklonom nećeš je namamiti u krevet. Naprotiv, shvatiće da moraš da se naločeš da bi izdržao ovaj praznik sa njom. Ovo ne važi ako je devojka alkoholičarka. To je onda idealan poklon i sledeća scena je – vas dvoje na podu, a pored tekućina nepoznatog porekla. Za doručak: surutka.

Tiganj za palačinke

Ovim joj poručuješ: “Bićeš moja žena i živećeš na relaciji krevet-kuhinja-eventualno pijaca”. Ako devojka zna da kuva, shvatiće to baš tako. Ako je potpuno smotana u kuhinji, šalješ joj poruku da je nesposobna i da je krajnje vreme za kecelju. Isti efekat izazvaćeš ako joj kupiš knjigu recepata ili peglu. Ovaj poklon bolje ostavi za Dan žena. Nekako ima više smisla.

Vonderbra

Kiselost će preplaviti celu njenu facu i pomisliće kako nije dovoljno obdarena. Odmah će povezati to sa tvojim odlascima u teretanu i isprojektovati sliku o svim dobro utegnutim ženskama u čije velike grudi zevaš dok poskaču od trčanja na traci. Zamrzeće tvoje treniranje, postaće paranoična i na kraju ćeš singl i sa rukama na glavi završiti u kafani. Precrtaj ovaj poklon sa liste.

Karte za koncert Metallice/Željka Samardžića

Ako ne slušate istu vrstu muzike, bolje nemoj ni da razmišljaš o zajedničkom odlasku na koncert. Zamisli tu propast da devojci kojoj je vrhunac tvrde muzike Đorđe David kupiš karte za koncert Black Sabatha ili Metallice?! Nemoj, nikako. Sa druge strane, ako je tvoja devojčica u alternativnijem fazonu, ne usuđuj se da joj pokloniš karte za koncert Željka Samardžića/Joksimovića/Vasića…

Čibulja

Ovaj neprijatelj Dana zaljubljenih uglavnom dolazi u paru sa menstruacijom, a nekada se može pojaviti potpuno sam. Za bitne dane kao što je ovaj, bubuljica će iskočiti na najvidljivijem mestu na licu. Ne, neće izaći na leđima, pojaviće se na čelu, nosu ili bradi. Čibulje žestoko bojkotuju Dan ljubavi i dovoljan je mali nedostatak samopouzdanja pa da u ženskim očima nova haljina padne u senku male izrasline na licu.

Priručnici

Ohladićeš je k’o špricer ako joj pokloniš neki od priručnika, kao što su “Seks za početnike” ili “Priručnik za mlade bračne parove”. Osim ako ne želiš da ona pomisli da hoćeš od nje da napraviš bolju ljubavnicu ili ženu. U tom slučaju, verovatno ćeš ostatak večeri provesti sam za računarom.


Martina Anđelković pola dana živi stvaran život, a pola provodi na društvenim mrežama. Autorka i voditeljka fiktivnog kulinarskog show-a, fejk plavuša i deda Pajina unuka.

Comments