Zaslužujete nekog ko se konsultuje sa vama kada donosi velike odluke – jer ceni vaš intelekt i vašu perspektivu, jer u razgovoru sa vama jasnije vidi i procenjuje, i jer mu je bitna vaša podrška u onome što želi da uradi.

Zaslužujete nekog ko vas voli zbog onog što jeste, a ne zbog onog što možete da učinite za njega. Ne treba da budete nečija „emocionalna štaka“ ili seksualni objekat, ili donator. Vaš partner treba da vas voli zbog vaše ličnosti, vašeg uma i vašeg srca, a ne zbog toga kako mu pomažete u životu.

Zaslužujete nekoga ko ceni iste stvari kao i vi. U redu je da se oko nečega ne slažete, čak i oko velikih stvari, ali ne sa osobom koja je vaš doživotni partner. Sličnosti u vrednostima i stavovima veoma su važne i potrebno je da neko ceni iste stvari u životu, kao i vi.

Zaslužujete nekoga ko vam potpuno veruje, kao i vi njemu. Nekoga zbog koga nikada niste paranoični, ljubomorni, nesigurni u sebe, sa kim vam je prijatno i pored koga se osećate bezbedno i opušteno. Ko ne sumnja u vas, niti vi u njega.

Zaslužujete nekog ko provodi kvalitetno vreme sa vama. Vreme je danas ograničen i dragocen resurs, jer toliko toga traži i zaokuplja pažnju – izdvajanje vremena za nekog je čin ljubavi i poštovanja.

Naslovna fotografija: instagram.com/zoelaz

Brankica Milošević

Comments