Sve mi žene imamo te neke druge žene koje nas u životu inspirišu, i utiču na naš stil, stav i način razmišljanja. Jednostavno, u odrastanju tu su nam mama, tetka ili baka, a zatim drugarice, koleginice i na kraju – poznate ličnosti koje nas okružuju i sa kojima se povezujemo na neki platonski način. Ipak, nakon nekog vremena i određenih godina shvatimo ko su one žene koje ostaju kao večita stilska inspiracija i simbol ženstvenosti koja ne jenjava, a koje su prolazni idoli naše mladosti. Ako vas interesuje koje su to žene kojima ćete uvek moći da se vratite za stilsku inspiraciju, mudre reči ili da jednostavno uživate u njihovom talentu i performansima – predstavljamo vam nekoliko poznatih imena u nastavku teksta. U pitanju su žene na koje se možete ugledati i koje vas mogu inspirisati, a čijim slušanjem saveta se sigurno se nećete pokajati.

Sophia Loren

Čuvena lepotica i italijanska glumica Sophia Loren jedna je od večnih evropskih ikona kinematografije, poznata po svojoj harizmi, osmehu i izvajanom telu. Sophia se pojavila iznenada, a svojom tada nekonvencionalnom lepotom i oblinama opčinila je celu Evropu. Za nju bismo mogli reći da je bila Kim Kardashian West svog vremena, jer je naglo popularizovala prirodne devojke, koje nisu previše mršave i koje se dobro osećaju u svom telu. Kada su je pitali o njenom izgledu, rekla je kroz smeh da je jednostavno odrasla jedući paste – kao prava Italijanka. Ugledajte se na njenu harizmu i samopouzdanje.

Brigitte Bardot

Jedna od najpoznatijih francuskih glumica – Brigitte Bardot, bila je i ostala ikona mode i lepote. Ona se pored talenta, u mladosti istakla i neverovatnom ženstvenošću i senzualnošću, a uspela je da zavede i one najnepristupačnije muškarce, kao što je čuveni umetnik Pablo Pikaso – koji je bio njen prijatelj, a ona je bila njegova muza. Brigitte se isticala svojim tananim strukom i bujnom plavom kosom, a evropski film je nikada neće zaboraviti. Ukoliko tražite lekciju iz zavodljivosti, ugledajte se na Brigitte.

Audrey Hepburn

Audrey je možda i jedna od najpoznatijih, legendarnih holivudskih diva – koja je bila inspiracija mnogim modnim dizajnerima, a to je ostala i dan danas. Ona pleni svojom harizmom, nežnošću i otmenošću, i jednostavno ostajemo opčinjeni njenim prisustvom. Audrey je poznata kao žena koja je veoma graciozno ostarila i koja je rekla da je za postizanje spoljašnje lepote najvažnije negovati onu unutrašnju, što je istina koja se danas često zaboravlja. Ukoliko želite da budete sofisticirane i držite do sebe – inspiraciju potražite u Audrey.

Comments