Možda možemo da preskočimo i zaobiđemo stare, poznate zamke, da ih raščinimo i oduzmemo im moć da se zbog njih osećamo kao budale koje ništa nisu naučile iz sopstvenih grešaka. Dopunite predloženi spisak iz bogate zbirke sopstvenih sklonosti upadanja u iste zamke.

Svi se bolje snalaze od vas

Vaši prijatelji i kolege pronalaze bolje poslove, upisuju menadžmente i stiču diplome, uče programiranje jer je deficitarno i mnogo se traži, venčavaju se i rađaju decu, objavljuju knjige, zaljubljuju se, razvode se – nešto im se dešava, živi su i aktivni, a vi ništa. Pa, prestanite već jednom da brojite vozove koji odlaze bez vas i uskočite u neki. Ili shvatite da ni jedan od tih vozova ne vodi putem kojim vi želite da idete i prihvatite sebe. Možda je vaše da pešačite, ili da krčite sopstvene staze kojima se ređe ide. Gledajte svoja posla – sebe, svoje mogućnosti i težnje, želje i interesovanja. Uspeh nije ono što su postigli drugi, nego zamka upoređivanja sa tuđim standardima u koju niste upali.

o WORK MOTIVATION facebook Stare ZAMKE u koje ne treba da upadnete u novoj godini

Zaljubljivanje u muškarca koji je baš vaš tip

Koliko ste puta upali u ovu zamku, m? Hoćete li najzad shvatiti zašto su vaši tipovi slabići, emotivni invalidi, mamini sinovi, šarmantni prevrtljivci, lažovi i prevaranti, švalerčine, nadrndani pametnjakovići koji vas stalno kritikuju… Kad opet sretnete takvog, pogledajte ga realno i vidite u njemu zamku, koju ćete ovaj put preskočiti. Jer to je jedino što treba da naučite ponavljajući jedan te isti način na koji vam srce biva slomljeno. Dajte šansu prvom liku koji pokaže interesovanje, iako ga nikada ne biste primetili i reagovali na njega. Promene radi. Čisto da vidite kako se osećate kad je neko korektan prema vama. Možda zaključite da je bolji vaš tip koji vas drnda, samo zato što vas to emotivno angažuje i da je slomljeno srce bolje od mlake naklonosti. Možda se prosvetlite. Možda rešite da budete sami dok ne sretnete nekoga ko vam se mnogo sviđa, a ko je zdrav, emotivno dostupan, zreo i dobar prema vama.

184021ylgd2dxg31egkggy Stare ZAMKE u koje ne treba da upadnete u novoj godini
Comments