Reč ‘’kina’’ potiče od imena Ćin, što znači brada. Četvrta po veličini zemlja na svetu, Kina je najmnogoljudnija zemlja sa 1,3 miliarde stanovnika. Ukoliko još uvek niste upoznali kulturu Dalekog istoka, a mladi ste i želite da upoznate prijatelje širom sveta, od kojih je svaki peti građanin sveta poreklom iz Kine, Global Citizen program Vam pruža nezaboravno iskustvo koje možete doživeti u drugačijem okruženju od svakidašnjeg i na drugom kraju sveta. Budite više od običnog turiste!
Izdvojili smo za Vas neke zanimljivosti koje možda niste znali o ovoj drevnoj zemlji i koje će Vas naterati da razmislite koliko samo stvari i prilika u životu ispuštamo, a da toga nismo ni svesni.

Kina je takođe poznata i kao “cvetno Kraljevstvo” zbog mnogo voća i cveća, kao što su pomorandže, orhideje koje se sada gaje širom sveta. Obično sa dolaskom proleća, svi uživamo u šarolikim cvetnim mozaicima, a posebna draž koju donosi novo godišnje doba i buđenje prirode jeste i sećanje na detinjstvo i puštanje prvih zmajeva u parkićima. Ono što možda niste znali jeste činjenica da su Kinezi izmislili zmajeve pre oko 3.000 godina i korišćeni su da uplaše neprijatelja u borbi. Kinezi su prvi proizveli i svilu 3.000 godine pre nove ere, zbog čega je Kina poznata i kao ”Zemlja svile”.

Kina Stekni prijatelje i nezaboravno iskustvo u najmnogoljudnijoj zemlji sveta!

Ukoliko ste i Vi zaljubljenik u putovanja možda već posedujete svoju bogatu kolekciju markica iz raznih delova sveta. Upravo je skupljanje markica jedan od najpopularnijih hobija u Kini. Za lep i zdrav izgled Kinezi koriste čaj koji svoje oktrivanje vezuje za samu Kinu, a verovanje kaže da se to desilo kada je list čaja pao u vrelu vodu. Nova godina predstavlja dan kada je svima rođendan, dan koji cela planeta zajedno proslavlja i dan kada po njihovoj tradiciji svaka osoba izbacuje zle sile iz sebe. To je i najvažniji praznik u Kini. U takvim I sličnim veselim prilikama, Kinezi koriste najčešće crvenu boju, jer veruju da ona simbolizuje sreću.

Global Citizen program je program koji Vam pruža šansu da otputujete u Kinu, na drugi kraj sveta i razvijete sebe radeći u sasvim drugačijem okruženju. Mogućnost prijave imaju studenti između 19 i 26 godina. Spojite lepo i korisno, putujte, usudite se da izađete iz svoje zone komfora i ostvarite uticaj na ljude u toj zemlji!

Više o samom programu volontiranja možete pronaći na zvaničnom web sajtu i popuniti prijavu na samom sajtu za učešće u programu. Nakon toga, kontaktiraće Vas kordinator ovog internacionalnog programa za studente za dalje procese selekcije.

AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utiče na društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj i ostvarivanje pozitivnog uticaja na društvo.

Comments