Testirale smo nove K-Beauty maskice – i ovo su naši utisci!

Svima nam je potrebna najbolja prijateljica – evo i zašto!

Kako da pronađeš odgovarajuću nijansu pudera – po uzoru na poznate dame!

Opsednute smo novim DIY maskama za lice – a bićeš i ti!

5 stvari koje se dešavaju kada imaš najbolju prijateljicu

Ready Set Run: Kako da odabareš odgovarajuće patike za trčanje?

Kombinacija aloe vera + hijaluronska kiselina je sada u trendu – evo zašto bi trebalo da je uključiš u svoju skincare rutinu!

Društveno osnaživanje (je) u modi: Šta danas znači biti žena?

Legenda o nastanku Dark Brewed burgera

Spring upgrade: Evo kako da neguješ svoju kožu ovog proleća!

Prethodne tekstove iz serijala “Stil moćnih ljudi” pročitajte ovde.

Ko bi rekao da gradonačelnik Njujorka ima sedamdeset godina? Svaka čast na top formi u tim godinama, koju postiže bez obzira na tako zahtevnu i odgovornu funkciju. Majkl Blumberg (Michael Bloomberg) je na čelu grada koji nikad ne spava od 2002. godine, a ne deluje nimalo neispavano. Ne bi se baš moglo reći da su ga godine pregazile iako je osnivač i većinski vlasnik medijske kompanije “Bloomberg L.P.” pored dugogodišnje i aktivne političke karijere.

Slika 1 Majkl Blumberg ne izgleda lose pored Bejonse1 Stil moćnih ljudi: Gradonačelnik Mike

Majkl Blumberg ne izgleda loše pored Bijonse

Naime, gradonačelnik Majk, kako ga popularno oslovljavaju, imao je male krize političkog identiteta, pa je posle višedecenijske odanosti Demokratskoj partiji, 2001. godine odlučio da se preregistruje u Republikance, da bi na kraju 2007. godine shvatio da za njega nije ni jedno ni drugo i odlučio da bude nezavisni kandidat (čitaj: zaradio dovoljno love i postao toliko uticajan da mu nisu potrebna leđa). Međutim, bez obzira na sve, Blumberg je poznat u Njujorku kao gradonačelnik koji insistira na pozitivnim društvenim reformama i kao čovek koji ispunjava ciljeve i obećanja. Osim toga pokazao se u više navrata kao veliki filantrop, a u pojedinim trenucima i kao heroj. Jednom se na nekom gradskom događaju devojka onesvestila ispred njega, a on je brže bolje i bez ikakvog ustezanja proverio puls i počeo da je vraća svesti. Dok je hitna pomoć stigla, on je već bio postavio i dijagnozu.

Slika 2 Sa predsednikom je ko nokat i meso Stil moćnih ljudi: Gradonačelnik Mike

Sa predsednikom je k'o nokat i meso

Njegovu pristupačnost magazin “New Yorker” pripisuje tome što gradonačelnik Majk, iako ima osnova za to, nije snob i ne gleda sa visine na obične smrtnike. Ne plaši se ljudi, naprotiv, shvata ih kao svoje najvrednije saveznike za uspešno obavljanje dužnosti. Zbog takvog stava, čak i mnogi koji su za Demokrate kažu da je Blumberg jedini Republikanac za kojeg im nije žao što su glasali. Očigledno je da je većina voljna da zaboravi prošlost i progleda kroz prste kada nečiji rad daje rezultate, a i kada taj neko donira milione dolara ponajviše za obrazovanje, medicinu i kulturu.

Slika 3 Ovako gradonacelnik izgleda kad nije u odelu Stil moćnih ljudi: Gradonačelnik Mike

Ovako gradonačelnik izgleda kada nije u odelu

Dobrodržeći Blumberg ne samo da ima uspešnu internacionalnu firmu, nego ima i kuće svuda po svetu, a i helikopter kojim sam pilotira. Svojevremeno je proglašen za najpoželjnijeg neženju Menhetna, a razlozi za to su i dalje očigledni. Blumberg je čovek koji veoma drži do sebe i do svog izgleda. Kao gradonačelnik jedne od modnih prestonica sveta, on je veoma angažovan i u svetu mode i kako kaže obožava “Fashion Week”. Nedavno je u saradnji sa modnom dizajnerkom Dajanom fon Firstenberg (Diane von Furstenburg) i Savetom modnih dizajnera Amerike (Council of Fashion Designers of America) pokrenuo čak šest novih projekata za podršku modnoj industriji Njujorka.

Slika 4 Dajana fon Firstenberg i gradonacelnik Majk podrzavaju modnu industriju Stil moćnih ljudi: Gradonačelnik Mike

Dajana fon Firstenberg i gradonačelnik Majk podržavaju modnu industriju

Gradonačelnik Majk naglasio je da Njujork od mode veoma profitira i da je modna industrija jedan od najznačajnijih faktora ekonomskog oporavka grada. Za sebe kaže da nije neki poznavalac mode i da mu sasvim odgovara njegov standardni način oblačenja u skupa i udobna odela koja su mahom i u istoj boji.


Maša Lopičić je diplomirani filolog i novinar. Ljubitelj knjiga, filmova, pasa i visečasovnog kafenisanja s prijateljima. Vizionar i večiti borac protiv vetrenjača i nepravde.

Editors choice