Kreativna agencija “McCann Beograd” realizovala je jedinstvenu kampanju za Samostalnu zanatsku radnju za izradu kravata “Мaskot” sa porodičnom tradicijom ručnog izrađivanja muških kravata i leptir mašni dugom 80 godina i po prvi put u Srbiji na ulice Beograda postavila ručno oslikan bilbord.

Vođeni idejom da je „ručna izrada” nešto što polako izumire, a vredno je očuvanja, kao glavni element kampanje kreativni tim agencije „МcCann Beograd“ pro bono je osmislio i realizovao postavku jedinstvenog, unikatnog, ručno oslikanog bilborda, postavljenog u neposrednoj blizini Tržnog centra “Ušće”, gde potrošači između ostalog, imaju priliku da na jednom mestu kupe proizvode velikih multinacionalnih brendova.

Stil sa stavom Beograda Maskot McCann Beograd I Stil sa stavom Beograda: Jedinstven bilbord urađen slikarskom tehnikom

“Drago mi je da su mladi ljudi iz agencije “McCann Beograd” prepoznali vrednost starih, tradicionalnih radnji i našeg ručnog, unikatnog rada i da su se potrudili da smisle zanimljivu kampanju koja će nadam se skrenuti pažnju na ono što u ovom konkretnom slučaju, radimo moja porodica i ja već skoro ceo vek. Na žalost, radionica kao što je ova naša, u Beogradu ima sve manje, ali se iskreno nadam da će ovakve inicijative pomoći da se one održe u poslu u vreme potrošačkog društva i masovne proizvodnje. ” , izjavio je Rajko Zečević, tvorac čuvenih kravata iz Nušićeve ulice.

Bilbord su ručno, slikarskom tehinkom, baš kao i kada je u pitanju izrada kravata, oslikali Lidija Milovanović, Senior Art Director, i Nenad Dodić, Art Director, u agenciji “МcCann Beograd” .

Stil sa stavom Beograda Maskot McCann Beograd II Stil sa stavom Beograda: Jedinstven bilbord urađen slikarskom tehnikom

“Cilj nam je bio afirmacija vrednosti ručno izrađenih proizvoda i porodičnih zanatskih radnji kao nerazdvojnog dela beogradske tradicije i istorije. Svi znamo da su ručno rađeni proizvodi neuporedivo originalniji, zanimljiviji, autentičniji, ali i kvalitetniji od serijski proizvedenih. Zato je bilo logično da i naša vizuelna rešenja budu ručno rađena. Rad na “handmade” bilbordu je bio jedinstvena prilika da unesemo deo sebe u svoj rad i da komunikaciji damo lični pečat.”, izjavila je Lidija Milovanović.

Stil sa stavom Beograda Maskot McCann Beograd III Stil sa stavom Beograda: Jedinstven bilbord urađen slikarskom tehnikom

“I&F McCann Grupa”, jedna od vodećih komunikacijskih mreža u Jugoistočnoj Evropi, uspešno posluje u osam zemlja: Srbiji, Makedoniji, Crnoj Gori, Bosni i Hercegovini, Albaniji, Hrvatskoj, Sloveniji i Bugarskoj. Međunarodnim, regionalnim i lokalnim klijentima pružamo najkvalitetnija strateška i kreativna rešenja za razvoj njihovih brendova, kroz sve kanale komunikacije. Agencije koje posluju u okviru “I&F McCann Grupe” deo su „McCann Worldgroup“ (www.mccannworldgroup.com), jedne od najvećih međunarodnih mreža, koja danas posluje u više od 120 zemalja sveta, sa tradicijom dugom čak 111 godina, i u vlasništvu je „Interpublic Group“ (www.interpublic.com), najstarije multinacionalne komunikacijske korporacije, sa sedištem u Njujorku.

Comments