Život i delo filmske dive Audrey Hepburn su tema novog biografskog filma koji na streaming servise stiže 30. novembra. Jednostavno nazvan Audrey, film predstavlja intimni portret jedne od najvećih zvezda svih vremena, a u procesu stvaranja filma učestvovali su njeni najbliži saradnici i članovi uže porodice. O Audrey, večnoj modnoj inspiraciji i definiciji prave dame je, u poslednje dve decenije, snimljen niz filmova, ali novi projekat obećava da će dublje predstaviti njen život i obelodaniti događaje koji su se odvijali iza reflektora. Na filmu je radio tim koji je stvorio i fenomenalni dokumentarac McQueen, a osim ekskluzivnih intervjua u njemu će biti prikazani i do sada neviđeni snimci iz Audreyinog privatnog života.

Malo je poznato da je glumica imala izuzetno teško detinjstvo, da ju je otac napustio kao dete i da je period koji je trebalo biti bezbrižan, provela živeći u Holandiji u jeku okupacije nacista. Turbulentno odrastanje u nesigurnom svetu u kom je smrt bila sastavni deo svakodnevice, na glumicu je ostavilo dubok trag i uzrokovalo traume sa kojima se borila tokom čitavog života, uspešno ih skrivajući od radoznalih očiju javnosti.

U filmu će biti prikazani intervjui sa njenim sinom Seanom Hepburnom Ferrerom, doskorašnjom kreativnom direktorkom brenda Givenchy, Clare Waight Keller, i jednim od dizajnera luksuznog brenda Tiffany, Johnom Loringom. Rediteljka Helena Cohan odlučila je da u filmu oda omaž i Audreyinoj ljubavi prema baletu, te će 3 balerine odigrati ulogu poznate glumice u različitim stadijumima života. Francesca Hayward otplesaće Audrey sa vrhunca njene holivudske slave, Alessandra Ferri će utelotvoriti njene zrele godine i period kada je bila ambasadorka UNICEF-a, dok će mlada Keira Moore igrati tinejdžerku Audrey.

Comments