Na bazičnom nivou, veza se zasniva na (tipičnim) muško-ženskim relacijama, koliko god mi napredovali u prisnosti i prijateljstvu i izgradili odnos na višem nivou, na emotivnoj i duhovnoj povezanosti. Na nivou tih tipičnih relacija, komuniciramo egom i potrebno je da ego ne bude povređen i da muškarac ne dovodi u pitanje svoju muževnost, zbog načina na koji ga tretiramo. A to se dešava u sledećim situacijama (iako se oni drže stoički i ne priznaju da ih to boli i povređuje).

Obraćaš se nekom drugom za uslugu

Kad ti je potrebna usluga, obraćaš se prijateljima, kolegama, onim ljudima na koje si inače upućena i sa kojima si navikla da razmenjuješ usluge, jer se dugo poznajete i tačno znaš na koga za koju stvar možeš da računate. Ali, preskačeš svog dečka u tom nizu i umesto da ga staviš na prvo mesto, uopšte ti ne pada na pamet da nešto tražiš od njega.

Zašto bi se on cimao i uznemiravao, kad ti već imaš ustaljene načine da rešavaš slične probleme. Ako ne znaš zašto bi to njemu smetalo, evo zašto – on želi da bude tvoja podrška i neko na koga računaš i kome se obraćaš kad ti je potrebna pomoć, jer je muškarac i zaštitnik i ako ne može da izađe u susret svojoj devojci, onda se ne oseća kao muškarac i zaštitnik, a ako mu ti uskraćuješ tu mogućnost, onda je dvostruko nesiguran i verovatno ljut na tebe.

View this post on Instagram

Mornings with you

A post shared by Couple Goals (@couplegoals) on

Prebacuješ mu zbog materijalnih stvari

On može da priča o tome kako je nezadovoljan svojim finansijama, kako loše zarađuje i kako ne može sebi da priušti neke stvari. Ali njega zapravo tišti to što ne može tebi da pruži nešto posebno, a rado bi te obasuo luksuznim poklonima, ili rešio neke tvoje finansijske probleme, da može. Zato ga uvek samo podržavaj i podstiči, na njemu je da se izbori za ono što zaslužuje, a na tebi da veruješ u njega.

Comments