Kada će biti završena čuvena “Sagrada familija“, kao i zašto je slavni arhitekta Le Korbizje stanove nazivao “mašinama za stanovanje“ samo su neke od zanimljivosti koje će mališani biti u prilici da saznaju na ovonedeljnoj interaktivnoj predstavi i radionici u UŠĆE Shopping Centru. Osnove arhitekture tema su koju će ove srede najmlađima pokušati da približe poznati glumci Ivan Mihailović i Vaja Dujović u prostoru Food court-a, od 18:30 časova.

Ivan Mihailovic i Vaja Dujovic interaktivne predstave za decu Sve o arhitekturi za najmlađe u UŠĆE Shopping Centru

U šestoj nedelji interaktivnih predstava i radionica dečaci i devojčice biće u prilici da otkriju kako se to prave kuće i stanovi, koji materijali su za to potrebni i zašto gradovi izgledaju kako izgledaju. Princ Viktor i Vila umetnosti odgonetnuće mališanima kako je nastala velelepna Keopsova piramida, jedino očuvano antičko svetsko čudo, ali i na koji način je to Antonije Gaudi zauvek obeležio izgled Barselone.

Nakon predstave, na radionici koja će uslediti, mališani će i sami na momenat moći da se nađu u ulozi arhitekte i osmisle savršen grad i kraj u kojem bi voleli da žive.

 

Comments