U Hali Sportova na Novom Beogradu, u subotu 14. juna, održano je Državno prvenstvo u latino-američkim plesovima u organizaciji plesnog kluba Aurora uz podršku Plesnog saveza Srbije, Plesnog saveza Beograda, Ministarstva za sport i omladinu Republike Srbije. Pod geslom “ Neka pobedi ples”, preko 100 najboljih plesnih parova iz cele Srbije podeljenih u pet starosnih kategorija, od pionira, mlađih omladinaca, omladinaca,  starijih omladinaca do seniora takmičilo se za titulu državnih prvaka u latinoameričkim plesovima.

finalisti u kategoriji seniora Svet je lepši kada plešemo: Najbolji plesači Srbije na državnom prvenstvu

Finalisti u kategoriji seniora

U gracioznim pokretima i atraktivnim koreografijama najpopularnijeg plesnog pravca uživalo je više od 1500 prisutnih ljubitelja sambe, rumbe i ostalih latino ritmova koji su aplauzom bodrili svoje favorite. Događaj su uveličali svojim prisustvom učesnici i sudije najvećeg plesnog šou programa na našim prostorima Ples sa Zvezdama.

Formacijski nastup plesnog kluba Vracar Svet je lepši kada plešemo: Najbolji plesači Srbije na državnom prvenstvu

Formacijski nastup plesnog kluba Vračar

Pri izboru najboljih parova, internacionalni tim sudija iz Italije, Austrije, Holandije, Slovenije, Madjarske, Rumunije i Srbije, nije imao ni malo lak zadatak. Pobednici u kategoriji mladjih omladinaca koji su osvojili najviše simpatija su Gačić Nikola i Gačić Natalija iz Plesnog kluba Latinodance. Pobednički par u omladincima bio je Fatić Danilo i Mijatović Natalija iz Plesnog kluba Vračar, a titulu najboljih starijih omladinaca osvojio je par Mihajlović Siniša i Regina Hajnal iz Plesnog kluba Bolero. Najbolji plesači u kategoriji seniora su Lazareski Bojan i Novak Tjaša iz Plesnog kluba Spin.

Katarina Obradovic i Vukasin Prvulovic Plesni klub Aurora Svet je lepši kada plešemo: Najbolji plesači Srbije na državnom prvenstvu

Katarina Obradović i Vukašin Prvulović, plesni klub Aurora

Pored plesnog umeća, frizura i kostimi su svakako kao deo celokupnog stajlinga veoma važan element prilikom nastupa plesača  i zato se i ove godine Henkel ponovo pobrinuo za savršene frizure najboljih takmičara i finalistima u svim kategorijama darujući poklon pakete sa proizvodima iz portfolija Taft, Syoss i Fa asortimana dok je za savršen izgled kostima bio zadužen Perwoll Sport kako bi sportska odeća uvek izgledala kao nova. Značajnu podršku plesnom spektaklu pružila je i Heba Natural negazirana voda visokog kvaliteta, oficijalna voda takmičenja,  koja je plesačima omogućila da zablistaju i pruže svoj maksimum na podijumu.

Pobednici u kategoriji seniora   Lazareski Bojan i Novak Tjasa Svet je lepši kada plešemo: Najbolji plesači Srbije na državnom prvenstvu

Pobednici u kategoriji seniora: Lazareski Bojan i Novak Tjasa

Comments