American Horror Story

Njena glumačka karijera započeta je mnogo pre ove popularne horor serije, kad se 2001. pojavila u epozodi serije The Sopranos, kad je imala svega 15 godina. Potom se pojavila i u epizodi The Hills. Ipak, glumački proboj ostvarila je 2015, kad se priključila ekipi antologijske American Horror Story, u sezoni Hotel, gde je tumačila magičnu groficu, femme fatale vampiricu Elizabeth Johnson. Njen performans je bio toliko maestralan da je dobila prvo Golden Globe priznanje.

Vraćanje zajednici

Budući da je njena Born This Way turneja prekinuta usled povrede kuka, Lady Gaga je osnovala Born This Way fondaciju koja pomaže mladim ljudima koji se suočavaju sa zlostavljanjem, pogotovo među vršnjacima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lady Gaga (@ladygaga)

A Star is Born

Sa glavnom ulogom u istoimenom rimejku filma A Star is Born 2018. godine, Lady Gaga je ponovo dokazala da ume da se snađe i u filmskoj produkciji. Ceo svet i dalje plače kad čuje Shallow, njen duet sa Bradleyjem Cooperom, koji je dobio Oscara za najbolju originalnu pesmu, a Gaga je zacementirala svoj diva status koji je oduvek imala.

Naslovna fotografija: instagram.com/ladygaga

Dušan Veselinović

Comments