Ukoliko imate mogućnost za dužim boravkom, odlazak na Tajland trebate upotpuniti odlaskom i boravkom od deset dana u jednom od mnogobrojnih budističkih manastira, gde Vas uče meditaciji, jogi i taj-čiju i gde se ćuti deset dana. Bukvalan povratak u sebe. Odličan budistički manastir koji ima program za strance se nalazi kod grada Surat Thani, gde boravak od deset dana (hrana i smeštaj) košta oko pedeset evra. Registracija je poslednji dan u mesecu, a meditacija počinje prvog dana sledećeg meseca.

tajland3 Tajland: Putovanje snova

Hrana je nešto specifično za Tajland. Nekome prija više, nekom manje. Na Tajlandu je sve jačeg mirisa, intenzivnijeg ukusa i interesantnog oblika. Odlaskom na lokalnu pijacu možete videti čitavu lepezu tajlandske kuhinje, kao naprimer egzotična mesa žabe, zmije i kornjače, a na drugu stranu sveža voća poput raznih dinja, pomela i dragon fruit-a. Preporuka je da probate svež kokos, čiji vrh se otvara satarom ili mačetom, stave slamčicu i spremni ste za fantaziju ukusa svežeg voća.

tajland hrana Tajland: Putovanje snova

Tajland je zemlja gde snovi postaju stvarnost i gde niko ne ostaje ravnodušan. Ukoliko se premišljate naš savet je da se prepustite i da se upustite u avanturu.

Izvori fotografija: theaposition.com, aladdino.com, tumblr.com

Nemanja Mutić

Comments