Suva, masna, dehidrirana ili osetljiva koža? Ovo će biti tvoj novi najbolji #SKINCARE prijatelj!

Wannabe editorijal: GAME OVER

Šta žene u tridesetim rade bolje od žena u dvadesetim?

Ovako to rade influenserke: Ovu beauty rutinu za negu kože lica moraš i ti da probaš!

Otkrivamo: Najinstagramičniji restoran u Beogradu

Koji PINK koktel treba da postane tvoje zaštitno piće? Reši KVIZ i saznaj!

Zašto vitamin C u službi lepe i negovane kože nikada neće izaći iz mode?

Laki načini da “one dane” učiniš manje stresnim i napornim

Radiš kao freelancer? Pronašli smo mesto koje će postati tvoja nova omiljena dnevna “kancelarija”!

Bobbi Brown u Srbiji: Pogledaj KO je sve bio na promociji čuvenog makeup brenda!

1/3

Žene su vrlo “rečite” u stavljanju do znanja muškarcu da su zainteresovane, one šalju čak 52 signala govorom tela, dok muškarci nemaju tako širok dijapazon – oni odašilju desetak signala, što dosta pojednostavljuje stvari. Mi smo možda previše suptilne i kompleksne, pa više zbunjujemo onoga ko nam se sviđa, nego što ga ohrabrujemo, ali zato smo prirodno nadarene (nadarenije) za hvatanje i dešifrovanje signala govora tela. Dakle, oni nisu mnogo maštoviti, a mi smo vrlo pronicljive – trebalo bi da se razumemo, bez problema. I još postoje i tekstovi koji razotkrivaju njihovo ponašanje i uče nas da usavršavamo svoje veštine!

Podiže obrve

Kad vidi ono što mu se sviđa, muškarac podiže obrve, što utiče na to i da mu se oči rašire – da bi mogao što bolje, budnije i pažljivije da posmatra prizor koji mu se sviđa. Posmatraj ga – ako mu se sviđaš, podići će obrve možda neznatno i to će potrajati nekoliko sekundi, ali to je znak da mu se dopadaš.

Ovo je gest koji svi nesvesno pravimo kad nas nešto prijatno iznenađuje ili kad nam neko ili nešto skreće pažnju u pozitivnom smislu, a dodatni efekat je što oči izgledaju krupnije i sjajnije (zbog refleksije svetlosti) kada se rašire ispod podignutih obrva.

Otvara usta

Blago otvaranje usana u trenutku kada vam se pogledi sretnu, jasan je znak da mu se sviđaš (i da bi te poljubio), a dešava se automatski. On nije svestan kakvu ti poruku šalje (iako je svestan da bi te rado poljubio). Slanje signala još uvek nije flertovanje, ali onaj ko te netremice posmatra poluspuštenih kapaka i poluotvorenih usana, sasvim sigurno (i svesno) flertuje (i svakave slike mu se vrte po glavi, dok to radi).

Širi nozdrve

Još jedan nesvestan signal koji govori da mu se sviđaš. On ne bi širio nozdrve da zna da je to uočljivo i da ne doprinosi njegovoj privlačnosti, ali širenje nozdrva je instiktivno, jer omogućava receptorima u nosu da bolje “uhvate” feromone, koji su maskirani parfemom i čije je širenje sputano garderobom.

Editors choice