Privlačenje pažnje

To ne rade samo nezreli dečaci i neobuzdani tinejdžeri, gurkajući se, dobacujući i započinjući “koškanje” u kome napinju mišiće i prikazuju spretnost u želji da budu primećeni. Svaki muškarac kome se sviđaš pokušaće da ti skrene pažnju. Neko smiren, povučen i pristojan, popravljaće kravatu, ili će praviti neki drugi gest malo upadljivije nego što to inače radi – podizaće i nameštati kragnu, gledaće na sat, baviti se nečim što drži u rukama. Neko manje stidljiv, ili dovoljno razmetljiv, spreman je da napravi klovna od sebe, samo da bi bio primećen.

Uspravno držanje

Da bi ti se pokazao u svoj svojoj snazi, muškarac će pred tobom stajati uspravno, verovatno prekrštenih ruku (jer tako se na njima bolje vide mišići). On se neće okretati postrance, već će stajati pravo ispred tebe, što je stav kojim te poziva da osetiš njegovo prisustvo i snagu i da se osetiš zaštićeno. Ukoliko je svestan svojih zaštitničkih sklonosti, nagnuće se blago ka tebi.

Odmeravanje

Odmeravanje od glave do pete, sa zadržavanjem na delovima koji mu se posebno sviđaju, nikako ne spada u nesvesne signale – ovo već prelazi u domen flerta. Muškarac koji sebi dopušta da te tako merka, verovatno ima dovoljno samopouzdanja i za sledeći korak, ali on ga neće napraviti ako mu jasno ne staviš do znanja da ti se sviđa to što mu se sviđaš.

Comments