Ideje za uređenje trema

Uređenje trema može biti veći trošak, naročito ukoliko želiš da mu prirediš totalni makeover, jer se on obično može smatrati produžetkom dnevne sobe. Ovo znači da će ti biti potrebni gotovo svi elementi koje imaš i u kući – stočići, stolice, fotelje, taburei, pa čak i baštenske garniture – ukoliko želiš potpun užitak! 

Kao i u slučaju uređenja terase, i ovde imaš prostora da osmisliš pravac u kom želiš da ideš i da u skladu sa njim nabaviš potreban nameštaj i sve propratne detalje. Biljke su i dalje obavezne jer želimo taj dodir prirode, a umesto sićušnih sijalica, sada imaš prostora i za veće lampe ili zanimljive svećnjake. Ukoliko imaš trem verovatno raspolažeš većim prostorom, te samim tim imaš više prostora za igranje – potraži inspiraciju na slikama u nastavku!

Dalje, odličan detalj kod uređenja trema mogu da budu zavese ili baldahin iza kojih se možeš sakriti kako od sunca, tako i od ljudi, kao i razne varijante ljuljaški oko kojih će verovatno uvek biti sukoba ko će u njima sedeti! Tokom toplih večeri, trem će biti omiljeno mesto za okupljanje porodice ili društva, a ako se policijski čas ikada ponovi, imaćeš svoju mirnu oazu u kojoj ćeš uživati daleko od svega što se dešava spolja. Pravi mini-beg od realnosti!

Ideje za uređenje dvorišta

Dvorište nudi definitivno najviše prostora za eksperimentisanje, a čak i da ti je na raspolaganju samo jedan njegov deo, i dalje ćeš moći da sprovedeš u delo neku od ideja u nastavku. Bez obzira na to da li u dvorištu imaš i svoju bašticu, prostor za cveće ili voćnjak, jedan njegov kutak može da bude tvoj, za uživanje, opuštanje, ali i druženje. 

Ukoliko ne želiš klasičan baštenski nameštaj koji takođe dolazi u raznim stilovima i varijantama, uvek se možeš poslužiti drvenim paletama od kojih možeš da napraviš i fotelje i dvosede i ugaone garniture koje ćeš potom ukrasiti mekim, šarenim jastucima i pokrivačima, za onaj divni cozy efekat. Za opušteniju varijantu biće dovoljno i samo da razbacaš različite, udobne lejzi begove i taburee, u kombinaciji sa niskim stočićima na kojima mogu da stoje potrebne ili dekorativne sitnice. Oplemeni prostor velikim saksijama (iako si u dvorištu, dodatne biljke nikada ne mogu da budu višak), lampama ili svećnjacima, a čak možeš da napraviš i mini šank-bar ili roštilj. Ukoliko je dvorište popločano, možda ćeš želeti i neki zanimljivi tepih koji će zaokružiti prostor i upotpuniti stil koji želiš da ispratiš. Šta god da se desi u budućnosti, sada si spremna jer imaš gde da “pobegneš”!

Naslovna fotografija: instagram.com/id_athensg

Ivana

Comments