Najveći TikTok trendovi u dizajnu enterijera omogućavaju mnogobrojnim korisnicima da kreiraju aktuelne sadržaje. Zahvaljujući odličnom algoritmu, danas je vrlo lako na ovoj mreži pronaći sve aktuelnosti, i samim tim dobiti kreativne ideje i rešenja! Zato smo rešili da ovog puta fokus stavimo na modernu estetiku, enterijere koji trenutno na TikToku osvajaju najviše pažnje i lajkova!

Ovo su najveći TikTok trendovi u dizajnu enterijera

Mekana sofa iz sedamdesetih

Mekana sofa inspirisana modom sedamdesetih predstavlja ušuškani ćošak sa zavaljenim sedištima koja stvaraju intimnu atmosferu i podstiču duge razgovore. Dovoljno je da na TikToku ukucate reči conversation pits i dobićete pregled retro enterijera – dnevne sobe u kojoj je akcenat na udobnoj sofi, a ne na televizoru. Na sreću, ovaj trend ne mora da uključuje debele tepihe i narandžaste boje koje su obeležile sedamdesete godine prošlog veka. Za postizanje modernog prostora i kreiranje zen oaze, trebalo bi da razmislite o upotrebi neutralnih tonova i prirodnih vrsta tkanina.

“Barbiecore” trend u enterijeru

Hype oko biografskog filma Grete Gerwig o najpoznatijoj lutki na svetu preneo se i na TikTok. Barbiecore je više od prolaznog trenda, što znači da će se ružičasta boja zadržati u svetu mode, ali i enterijera. Ako je verovati ovoj internet platformi, najpopularniji način da osvežimo životni prostor je da se opredelimo za upečatljiv komad nameštaja u pink boji, koji će biti tzv. žarišna tačka u prostoriji. Zid, trpezarijski sto ili police u ružičastim tonovima – sve je dobar izbor, a možete se poslužiti i dekorom ako smatrate da je barbiecore ipak previše za vas.

Eklektika u dizajnu enterijera

Ovaj trend se odnosi na “spoj nespojivog” – povezivanje boja, dezena i tekstura koje na prvi pogled zajedno nikako ne bi izgledale dobro, ali, ipak, stvaraju unikatnu i zanimljivu atmosferu u prostoru. Dakle, ohrabrite se na mix and match, i svom domu uvedite određene promene u vidu eklektike. Jedan od najpopularnijih načina je da uparite etno dezene i art deko detalje jer ćete tako sigurno postići vrlo upečatljivu estetiku.

Organizovanje ostave

Ostava u kuhinji je iznenađujući trend koji dominira TikTokom. Tako na ovoj platformi možemo videti savršeno organizovani špajz koji se sastoji od šarenih začina u bočicama, staklenih tegli sa poklopcima i kutijama za čuvanje hrane. I dok namirnice možete organizovati u posebnim posudama, mogli biste da sledite i opušteniji pristup tako što ćete postaviti police od poda do plafona.

Cottagecore estetika

Ako ste na feedu primetili fotografije šarmantnih seoskih domaćinstava, zelenih polja, cveća, kao i sveže ispečenih peciva – sva je prilika da vas je pronašao cottagecore algoritam. Ovo je jedan od glavnih trendova na TikTok platformi; nostalgija za mirnim i ušuškanim životom na selu. Trend se fokusira na zanatske radove, kao što su stolarija, vez, keramika i izrada tkanina. Sudeći po ovom trendu, izgleda da je vreme da se vratimo jednostavnim životnim zadovoljstvima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kate P (@myoldpub)

Skandinavski maksimalizam

Skandinavski stil i maksimalizam su dva suprotna dizajnerska pravca, ali se ipak besprekorno uklapaju! Tako, na primer, podovi od prirodnog drveta, zajedno sa crnim komadima nameštaja i raskošnim dekorom u boji, stvaraju razigranu atmosferu. Budite sigurni da ćemo u budućnosti sve više imati priliku da vidimo skandinavski maksimalizam, jer su ga već prihvatili dizajneri enerijera, kao što su Studio Ashby, Roman and Williams i Studio KO.

Pročitajte i ovo:  Najveći trend na Pinterestu: 5 genijalnih rešenja za odlaganje stvari

Naslovna fotografija: 

Kristina Page

Comments