Radoholik melanholik

On nastoji da izleči slomljeno srce zatrpavajući se poslom. Preuzima svu moguću odgovornost, uleće u tri nova projekta odjednom, radi po dvadeset sati dnevno, pije ogromne količine kafe i energetskih pića i sav je u spidu. Uspeva da radi i vikendom, ako ne u kancelariji, onda kod kuće, a ako se baš desi da nema šta da radi nedeljom, onda pada u bedak. Leži pred TV-om, uzdiše, menja kanale, a ako se napije, šalje bivšoj uznemirujuće poruke. Očekivali biste da su to ljigave i srceparajuće poruke, ali ne, on tu izliva svoju frustraciju, bes i ljutnju, jer on je izdan, a ona je kučka i objašnjava joj to “biranim” rečima. Njegova melanholija je vrlo agresivna, bolje mu je da radi po ceo dan. Ako se ne pretvori u ženomrsca, možda i njega vredi sačekati – jedno deset godina.

Ženomrzac

On ne oprašta. Njegovo poverenje je zauvek uništeno i izgradio je oko sebe ledeni zid protiv divljanki svih vrsta. On nikada neće poverovati da nisu sve žene izdajnice, manipulantkinje i koristoljubive kučke, kao njegova bivša. Ovaj tip često postaje švalerčina u osveti. Nešto poput zlog superheroja u misiji naplaćivanja patnje ženskom rodu. Lomi srca i ne obazire se, u svakoj ženi vidi bivšu kojoj se sveti, uvek iznova. Dalje od njega, nema mu pomoći.

Ludak i zavisnik

Sa gubitkom oslonca u ženi, on je izgubio sebe. Da se razumemo, on nikad nije ni bio sposoban za samostalan život, za inicijativu i produktivnost – zavisio je od svoje bivše i sada kad više nema od koga da zavisi, totalno je izgubljen. Ne zna ni gde je, ni ko je, ni kako da živi dalje. Verovatno je i ostao bez supruge i porodičnog života zbog sopstvene zavisnosti i nesamostalnosti, ali to nije u stanju ni da shvati, ni da popravi. Ukoliko ga ne pokupi neka sažaljiva duša (i trpi dok može), ostaće sam, plutajući besciljno po okeanu života, poput broda bez krme i jedara.

Naslovna fotografija: instagram.com/alessioalbi

Brankica Milošević

Comments