Ponekad je dovoljno da nas na velike stvari motiviše svega nekoliko reči mudrih i uspešnih ljudi. Kada se radi o istrajnosti, borbi i uspehu, najbolji primer za to jesu sportisti. Njihova neverovatna postignuća, želja, posvećenost i prevelika ljubav prema “poslu”, jasno pokazuju da je sve na svetu moguće ukoliko se u potpunosti predate onome što radite. Zaista, sve može da ima potpuni smisao ukoliko istinski verujete…

“Mnogo puta sam izgubio, ali nikada nisam otišao na utakmicu očekujući da ću izgubiti”, Majkl Džordan (Michael Jordan), košarkaš.

“Onaj ko je rekao da pobeda ili poraz nisu bitni i da je najvažnije učestvovati, verovatno je i sam izgubio”, Martina Navratilova (Martina Navrátilová), teniserka.

“Mrzeo sam svaki minut treninga, ali sam rekao: Ne odustaj. Ispaštaj sada i ceo svoj život živi kao šampion”, Muhamed Ali (Muhammad Ali), bokser.

131 Top 10 inspirativnih citata vrhunskih sportista

Muhamed Ali - uvek spreman, retko poražen

“Granice ne postoje. Što više sanjaš, dalje dosežeš”, Majkl Felps (Michael Phelps), plivač.

“Pre velike trke, moje misli su prilično jednostavne. Uvek govorim sebi: Startuj dobro, istrči svoju trku i budi opušten. Ako trčiš relaksiran i usmeriš svoju energiju… pobedićeš”, Karl Luis (Carl Lewis), atletičar.

“Trud i mukotrpan rad sve pojednostavljuju. To je moja tajna. Zato pobeđujem”, Nađa Komaneči (Nadia Comaneci), gimnastičarka.

“Razlika između mogućeg i nemogućeg leži u ljudskoj odlučnosti”, Tomi Lasorda (Tommy Lasorda), igrač bejzbola.

“Bol je privremen. Odustajanje traje večno”, Lens Armstrong (Lance Armstrong), biciklista.

“Mogu i da izgubim i da pobedim, ali nikad neću biti poražen”, Emit Smit (Emmitt Smith), igrač američkog fudbala.

“Sve dok stvari matematički ne postanu nemoguće, nastaviću da se borim”, Mihael Šumaher (Michael Schumacher), vozač Formule 1.

227 Top 10 inspirativnih citata vrhunskih sportista

Šumaher živi za Formulu 1, trku i vožnju

Prethodne tekstove iz serijala “Top 10” možete pročitati ovde.


Marina Luković je diplomirana novinarka koja za sebe kaže da je jedno bedno piskaralo i dosada koja svuda voli da gura nos. Obožava putovanja, čokoladu, Mini Maus, svoje prijatelje i smeh do suza. Veliki je optimista a paničar po potrebi. Uvek je spremna da pomogne drugima. Ne podnosi ljudsku glupost, licemerje i primitivizam. Životni moto joj je Carpe Diem, a vodi se i onim “Dream Big or Go Home!”

Comments