Hot topics

5 Gum i WANNABE MAGAZINE vas pozivaju da nam ispričate kako ste ostvarili svoj najveći san!

Jedini trend koji treba da pratimo ove godine

Kako se “radi” ljubav prema sebi u 2020?

Sa liste (neispunjenih) odluka: 5 saveta kako da uspešno dođeš do željene figure

4 znaka Zodijaka koji će procvetati tokom 2020. godine

8 efikasnih načina da prevaziđeš kreativne blokade na poslu

Minimalisti, ovo će biti vaši omiljeni prolećni trendovi!

Detoks plan ishrane za sve nas koje nikada nemamo vremena!

5 #wellness rezolucija kojih ćeš želeti da se pridržavaš ove godine

Makeup trendovi koji će dominirati u 2020.

Kažu – poljubac je susret najlepši na svetu. Koliko smo puta to pročitali u leksikonima koji su išli od klupe do klupe, a mi se krišom, u toku časova, upisivali u njih? Što smo bili zaljubljeniji, to smo bili bliži toj “naučnoj” definiciji. Kako smo samo gledali filmove i čekali kad će “taj susret” nje i njega.

Ovekovečen toliko puta u filmovima – od nemih do ovih današnjih, stidljiv, tek nagoveštaj, ukraden između časova, nežan, grešan, iskupljujući, oproštajan, strastven… i onaj pravi, filmski. Pred vama je top 10 najlepših poljubaca iz filmova koje smo voleli i koje volimo.

1. Rajan Gosling (Ryan Gosling) i Rejčel Mekadams (Rachel McAdams) u filmu “Beležnica” (The Notebook)

Noa i Eli usled jakog pljuska stoje pored reke i započinju raspravu oko pisama. Eli mu tužno i ljutito saopštava da je prekasno za njih, na šta joj Noa odgovara da njihova priča nije završena, a zatim je strasno poljubi.

2. Klark Gejbl (Clark Gable) i Vivijen Li (Vivien Leigh) u filmu “Prohujalo sa vihorom” (Gone with the Wind)

O ovom strasnom poljupcu između Reta i prelepe Skarlet priča se i posle toliko godina. Italijanski mediji čak su ga proglasili za najlepši filmski poljubac svih vremena.

3. Rajan Filipi (Ryan Phillippe) i Ris Viterspun (Reese Witherspoon) u filmu “Okrutne namere” (Cruel Intentions)

Susret između Anet i Sebastijana na vrhu stepenica. Anet kaže Sebastijanu da je impresionira, na šta joj on odgovara da je zaljubljen, a zatim je poljubi. Ovo je njihov prvi poljubac, koji je prštao od emocija i imao veliki značaj.

4. Odri Hepbern (Audrey Hepburn) i Džordž Pepard (George Peppard) u filmu “Doručak kod Tifanija” (Breakfast at Tiffany’s)

Poljubac između Holi i Pola na njujorškoj kiši ostao je jedan od najlepših i najzapamćenijih filmskih poljubaca. Njihova ljubav ugrejala je čak i pokislu mačku u Holinom naručju.

5. Leonardo Dikaprio (Leonardo DiCaprio) i Kejt Vinslet (Kate Winslet) u filmu “Titanik” (Titanic)

Ovo je kultna scena u kojoj Džek i Rouz stoje na pramcu broda, raširenih ruku. Nežni poljubac koji je usledio zauvek menja njihove živote.

6. Šejn Vest (Shane West) i Mendi Mur (Mandy Moore) u filmu “Šetnja za pamćenje” (A Walk to Remember)

U ovoj emotivnoj i dirljivoj romantičnoj drami jedan od najlepših momenata jeste prvi poljubac između Lendona i Džejmi – stidljiv, nespretan i, nadasve, prelep.

7. Metju Mekonahi (Matthew McConaughey) i Kejt Hadson (Kate Hudson) u filmu “Kako izgubiti dečka za 10 dana” (How to Lose a Guy in 10 Days)

Na samom kraju ovog filma, najromantičnija scena odvija se na njujorškom mostu. Ben na motoru sustiže taksi u kojem se nalazila Endi. Tu se zaustavljaju i nakon emotivno-šaljivog dijaloga sledi još jedan predivan filmski poljubac.

8. Rejf Fajns (Ralph Fiennes) i Dženifer Lopez (Jennifer Lopez) u filmu “Sobarica sa Menhetna” (Maid in Manhattan)

Kroz ovaj film proteže se ljubav između prelepe sobarice Marise i zgodnog političara Kristofera. Najlepši poljubac odigrava se pokraj fontane.

9. Ričard Gir (Richard Gere) i Džulija Roberts (Julia Roberts) u filmu “Zgodna žena” (Pretty Woman)

Scena u kojoj Edvard izlazi iz svoje limuzine, a zatim se sa cvećem u rukama, klimavim požarnim stepenicama, upućuje ka Vivijan kako bi dobio njen poljubac.

10. Patrik Svejzi (Patrick Swayze) i Dženifer Grej (Jennifer Grey) u filmu “Prljavi ples” (Dirty Dancing)

Uzbudljiva scena u kojoj Bejbi i Džon plešu uz čuvenu pesmu “I’ve Had the Time of My Life” i razmenjuju nežnosti.


Kristina Bijelić studira Fakultet za kulturu i medije. Obožava Njujork, putovanja, smeh do suza. Veoma je pozitivna osoba, veliki sanjar i nostalgičar. Smatra da lude avanture i nezaboravni trenuci provedeni sa dragim osobama čine život. Moto: Believe in your dreams!

Editors choice