Trendovi odavno nisu rezervisani samo za fashion&beauty sferu, već se sve češće javljaju i u health&fitness svetu, svetu u kojem bi trebalo da se podrazumeva da ćeš brinuti o sebi zato što ti je stalo do sebe i zdravlja, pa hajde da kažemo i dobrog izgleda, a ne zato što je to u modi, ali bože moj. Nekad će te pre trend naterati da se pozabaviš sobom i svojim zdravljem (kako fizičkim, tako i mentalnim) nego bilo šta drugo, tako da pretpostavljam da bismo na ovome onda trebalo da budemo zahvalni.

Uglavnom, ukoliko se po ko zna koji put rešavaš da najzad kreneš da treniraš kako bi se osećala dobro i izgledala dobro (realno, to je svima bitno šta god ljudi da pričaju), u nastavku otkrij nekoliko fitnes trendova koji će u ovoj godini biti ključni.

Joga i treninzi snage kao najpopularniji vid vežbanja

Istraživanja i ispitivanja su pokazala da je joga i dalje jako popularna kada je reč o fitnes aktivnostima i mnogi ističu da se zahvaljujući jogi osećaju mnogo bolje, kako mentalno (jer opušta i umiruje), tako i fizički (jer jača i čini te fleksibilnijim). Jogu praktikuju i žene i muškarci i čini se da danas, kada živimo ovako kako živimo, ovakav trening umnogome doprinosi našem opštem blagostanju.

Sa druge strane, treninzi snage polako sklanjaju jogu sa trona i prvog mesta i samouvereno ga zauzimaju. Muškarci žele mišiće, žene žele da se zategnu, svi žele da preoblikuju telo naročito zato što posao danas uglavnom podrazumeva mnogo sedenja i fizičke neaktivnosti. Naravno, ni ovde ne smemo zanemariti psihičke benefite koje ovakvo vežbanje donosi, pa je zato ovo takođe 2 u 1 trening koji će ti u svakom smislu pomoći.

Comments