Rekla bih da je letnja hrana najbolja hrana. Lagani, sveži i raznobojni obroci su razlog zašto je kuvanje leti toliko uzbudljivo. Naravno, neki od nas vole da kuvaju tokom cele godine, ali letnja hrana je još jedan razlog zašto malo više ipak volimo leto nego ostala godišnja doba. Leti je sve lakše, a čak i pripremanje hrane i konzumiranje zdravih namirnica, a kako ćemo ovog leta malo više boraviti kod kuće nego proteklih godina, imaćemo mnogo više vremena da se posvetimo kuhinji, isprobamo nove sastojke i iskoristimo sve što ovo leto može da ponudi. U nastavku pronađi slasne, ali lagane salate za vrele letnje dane.

Salata sa lubenicom, krastavcem i feta sirom

Ova salata je toliko jednostavna, jer zahteva samo par sastojaka koje ćeš “nabacati”, a baš zato što je jednostavna ključ ukusa je u kvalitetnim sastojcima. Spremi se za pravo letnje osveženje uz salatu sa lubenicom, krastavcem i feta sirom.

Sastojci: 

– Isečena lubenica;

– Izmrljen feta sir;

– Krastavac;

– Svež bosiljak;

– Limun.

Priprema: Za ovaj neodoljivi obrok potrebno ti je samo par minuta. Sve sastojke pomešaj u velikoj posudi, a za dresing koristi biljke po želji (nana, origano), biber ili maslinovo ulje, druge citruse (limunov sok, sok od limete).

Comments