Gloria Bell

“Gloria Bell” je engleski remake čuvene čileanske drame Sebastiána Lelia, čija heorina je Gloria Bell. Gloria se bori sa svojim godinama, starenje joj teško pada, kao i briga o penziji, navođenje njene već odrasle dece u rešavanju ljubavnih problema… Gloria (Julianne Moore) se trudi da bude hrabra i trenutnu utehu pronalazi na plesnom podijumu i u naručju Arnolda (John Turturro), nedavno razvedenog muškarca koji se i dalje bori sa razvodom i svoje dve zahtevne ćerke. Lelio nam prikazuje brojne komplikacije sa kojima se susretnu ljudi srednjeg doba, sve njhove napore za napredak, žaljenje za starim i zaplete i čežnje za novim vezama.

Ford V Ferrari

Autentična životna priča koju je James Mangold preneo na ekran, oduševila nas je. Film nam govori o dva automobilska maga, o njihovom velikom prijateljstvu i karijeri koja se pogubno završava. Carroll Shelby (Matt Damon) je bivši pobednik čuvene trke Le Man, koji usred svoje srčane bolesti biva primoran da se odrekne takve ekstremne vožnje. Ken Miles (Christian Bale) je automehaničar nezgodne naravi, čija najveća ljubav su automobili. Ken i Carroll postaju najbolji prijatelji i zajednički pokušavaju da naprave automobil koji će moći da pobedi čuveni Ferrari na Le Man trci. Ovaj film govori o slavnom dobu i superherojima tog vremena.

Her Smell

Elisabeth Moss oživela je ulogu Becky koja živi u tornadu sopstvenog stvaralaštva. U svom kreativnom zanosu ostavlja samo haos za sobom, što užasava njene kolege, porodicu i vernog menadžera. Film je podeljen u 5 delova koji su isprepletani starim kućnim video zapisima srećnijeg vremena. Priča Alexa Rossa Perrya prati put do njenog vrhunca narkomanije, a zatim vraćanje u realnost. Mossova nam je na jedinstven način prikazala ružnoću Backynog muzičkog života, pad u ponore droge i njenu ranjivost.

Naslovna fotografija: instagram.com/fordvferrari

Miona

Comments