Uvek je dobar trenutak da preuredite svoj životni prostor i date mu, da se tako izrazimo – novi život. A još bolje je kada se pogodi da je taj trenutak na samom početku godine, kada ste puni elana za kreiranje promena koje će vam doneti benefite. Zato smo umesto vas istražili koji će to trendovi u dizajnu enterijera i uređenju doma vladati tokom 2022. godine i predstavili vam ih u nastavku teksta. Istražite ih i odaberite one koji vašoj estetici najviše leže, i njima ulepšajte svoj prostor! Verujte nam, novi raspored, jedan drugačije obojeni zid ili pak novi komad nameštaja mogu učiniti mnogo i čak u potpunosti promeniti “vajb” vašeg doma.

Nijanse braon boje

Ovu godinu obeležiće mirna paleta prirodnih boja, među kojima će se izdvojiti braon boje drveća i zemlje. Možete se odlučiti za efektni komad braon nameštaja, braon tepih ili pak posteljinu i ukrasne jastuke u nijansama braon boje. Dobrodošli su i nežniji bež i nude tonovi, koji se savršeno uklapaju uz braon boju.

Objekti inspirisani prirodom

Prošlu godinu proveli smo većinom u svoja četiri zida, a izgledno je da ćemo i ove godine biti predostrožniji i posvećeniji vremenu koje provodimo kod kuće. Zato ćemo u svoje domove unositi prirodu koja nam nedostaje, putem ukrasnih i praktičnih predmeta inspirisanih prirodom, njenim teksturama i bojama. Idealan način da utisak prirode unesete u svoj prostor je putem tapeta sa floralnim dezenom ili pak odabirom dezeniranog nameštaja. Dobrodošao je i nameštaj od prirodnog drveta u ne preterano obrađenom obliku.

Skulpturalni nameštaj

Jedan dobar komad nameštaja je sve što vam je potrebno! Noćni stočić skulturalnog oblika ili pak nesvakidašnje male stolice mogu u potpunosti transformisati vaš prostor i od vaše sobe napraviti mini izložbeni, galerijski prostor. Uživaćete kako u praktičnosti, tako i lepoti predmeta koji odaberete.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by differ (@differ.design)

Neobični tekstili i teksture

Ukoliko niste veliki fanovi kombinovanja više različitih boja, dinamiku u svoj dom možete uneti kombinacijom različitih tekstura. Dovoljno je da vam stočić bude od drveta, fotelja presvučena plišanim materijalom a jastuk da bude u pletenoj jastučnici, ili pak da kombinujete različite tepihe – i vaš prostor će već dobiti notu zanimljivosti. Kombinujte, igrajte se, uživajte.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by differ (@differ.design)

Umetnička dela

Ukoliko do sada niste bili kolekcionar (ne mislimo u profesionalnom smislu), vreme je da to postanete. Zainteresujte se za lokalnu scenu umetnika i poručite print, skulpturu, predmet od keramike ili nešto drugo i uživajte u njegovoj lepoti. Možete kreirati i galerijski zid, a sa vremenom će svakako vrednost umetničkog dela koje posedujete rasti.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by differ (@differ.design)

Comments