Svoj dom možete urediti na mnogo načina, a deo doma kojem bi u svakom slučaju trebalo da posvetite punu pažnju je dnevni boravak, u kome ćete verovatno provoditi većinu svojih dana. U dnevnom boravku okuplja se porodica i u dnevnom boravku dočekujete prijatelje, zato – nemojte da ga zanemarite. Dnevni boravak sa dobrom energijom i autentičnim vajbom ostaće zapamćeni među vašim bliskim ljudima, a i vama samima unosiće dobro raspoloženje i osećaj sigurnosti. Ukoliko želite da se konačno posvetite pažljivijem uređenju vašeg životnog prostora a naročito dnevnog boravka – imamo nekoliko predloga za vas u nastavku teksta!

Bela jednostavnost

Bela boja je uvek dobar izbor, ona odiše mirom i predstavlja čistotu i nežnost. Ipak, ukoliko se odlučite za ovu vrstu minimalizma koja u prvi plan stavlja komade nameštaja, kao na primer kauč ili fotelje u beloj boji, bele ukrase i bele zidove, dobro bi bilo da u dnevnu sobu unesete i neke umirujuće predmete i druge komade nameštaja od drveta. Drvo neće figurirati baš kao boja pa vam neće kvariti celokupnu estetiku, a upotpuniće je na adekvatan način.

Crni zid i boho stil

Pisali smo o tome kako zid u boji može biti zanimljiv dodatak enterijeru, ali šta kažete na tamnosivi, ili pak crni zid? Crni zid dobro će funkcionisati u malo prostornijem dnevnom boravku, a on se odlično uklapa uz enterijere u boho stilu. Ukrasite ga crno-belom retro fotografijom i biljkama, i sigurno nećete pogrešiti.

Romantična ogledala

Iako ogledala najčešće držimo u pretsoblju ili spavaćoj sobi, ona mogu biti atraktivan ukras i u dnevnom boravku. Ogledala će vaš mali prostor učiniti vizuelno većim, pa su zato ona idealno rešenje za one manje životne prostore. Umesto jednog ogledala možete se odlučiti za više njih – u spojenoj varijanti kao na primeru, ali i za nekoliko odvojenih i okačenih u planskoj formaciji.

Viseća fotelja i svetleće lampice

Ukoliko možete sebi da priuštite viseću fotelju, učinite to. Verujte nam, vredeće investicija u nju, jer će vam stvoriti savršeni cozy kutak oko kojih će se verovatno “raspravljati” svi članovi porodice, jer će svaki od njih želeti da provodi vreme u ovoj fotelji. Romantična viseća fotelja odlično će se uklopiti uz nežni stan ukrašen svetlećim lampicama, koje ne moraju biti rezervisane samo za novu godinu.

Puno detalja

Ovo nije predlog za one koji uživaju u minimalizmu, ali jeste za sve ostale. Jednostavno, od svoje dnevne sobe možete napraviti svojevresnu malu i ličnu galeriju punu raznih sitnica i detalja koji će govoriti o tome kakvi ste vi i šta vam se dopada.

Comments