Nauči da se osmehuješ kameri

Kada je u pitanju fotografija, osmeh je veoma važna stvar. Nije sve u tome da li vas kamera voli ili ne, nešto treba znati. Da ne bi ostavili utisak kao da želite nekog da ubijete ili nasuprot, da se ubijate od smeha ni zbog čega, najbolji je prirodni osmeh. Setite se nečega što vas uvek nasmeje u trenutku kada blic sevne i eto rešenja.

Preširok osmeh od uveta do uveta može pokazati vaše bore i naglasiti obraze. To uopše ne liči na atraktivnu fotografiju. Ipak, nije ni lepo videti preozbiljnu osobu. Zlatna sredina je najbolja. Pokušajte da je pronađete i nećete omašiti.

Uočite razliku na slikama koje slede.

520 Trikovi za poziranje pred foto aparatom 616 Trikovi za poziranje pred foto aparatom 715 Trikovi za poziranje pred foto aparatom

Vežbajte pravilno držanje  

Koliko puta ste samo čuli: “ispravi se”? E, pa pri slikanju treba stajati pravo i ispraviti se maksimalno. Osim što ćete delovati više, to je primamljiviji stav od onog pogrbljenog.

Sve je u proporcijama

Jedno je jasno: što ste bliži kameri, to ćete izgledati veće.

813 Trikovi za poziranje pred foto aparatom

Opusti se

Najvažnije od svega je opustiti se i slikanje ne smatrati nečim što opterećuje. Budite nonšalantni i neobavezni i bez razmišljanja o tome kako ćete ispasti na slici.

98 Trikovi za poziranje pred foto aparatom

Violeta Stojanović

Comments