Porastom popularnosti društvene mreže Twitter i domaći džet-set brzo je uhvatio korak sa svetskim trendovima.

Ognjen Amidžić, redovno tvituje, kao i njegova verenica, manekenka Danijela Dimitrovska. Twitter za ublažavanje čežnje koriste i Nikola Rokvić i draga mu Bojana Barović, a tu je i Marko Jarić, koga je supruga Adrijana (Adriana Lima) nedavno iznenadila postavljanjem izazovne slike. Fudbaler Nikola Lazetić, sa devojkom Sonjom Marić koristi Twitter pod zajedničkim nadimkom makiLaki.

Ivan Ivanović, osim što promoviše svoju emisiju, voli i da potkači kolege, pa se nedavno javno podsmevao organizaciji takmičenja na konkurentskoj televiziji. Ipak, nije potpuni mrgud, pa je podelio sliku sa predstave na kojoj je učestvovao obučen u gusara. Slatko!

Jelena Karleuša i Seka Aleksić, za razliku od Facebook-a, Twitter ne koriste za međusobna prozivanja. Jelena često istakne dobru posećenost nastupa: “Ah, kakav provod sinoć u ‘Teatru’! Pored supruga i kompletnog prvog tima osećala sam se kao Red Star Princess! (devojke su ipak mene gledale)”, dok Seka uglavnom obaveštava o uobičajenim dnevnim aktivnostima ili psu. Jedna od poslednjih poruka upućena je fanovima: “Ne znam da li sam vam danas rekla… Voooolim vas punooo.”

Lepa Brena je tek nedavno otkrila čari Twitter-a, ali je ipak uspela da obožavatelje pravovremeno izvesti o utiscima sa turneje. Podržala je i sportiste: “Kakav divan dan! Toliko pobeda sportista u jednom danu. Bravooooo!”

Željko Joksimović, uglavom poželi dobro jutro, dobar dan ili nas obavesti o gostovanjima. U poslednje vreme, njegove poruke najčešće se tiču odlaska na Evroviziju. Aktivan je u dopisivanju sa koleginicom Ninom Badrić, čije su poruke malo zabavnije, jer uglavnom komunicira sa prijateljima, pa oni pronicljiviji mogu da zaključe štošta. Poslednja porukica, upućena poznanicima, glasi ovako: “Koja sam ja sretnica, majke mi, što imam vas. 🙂 Grlim!!!”

Na kraju, kao šlag na tortu, da spomenemo i Novaka Đokovića. Prilično pažnje posvećuje obožavaocima, kako iz Srbije, tako i iz sveta, pa se uglavnom obraća na dva jezika – engleskom i srpskom. Nole često podeli sa nama dogodovštine sa putovanja, zanimljive slike ili video snimke. Nema običaj da kritikuje društvena dešavanja, usredsređen je na sport i porodicu. Njegova devojka, Jelena Ristić, takođe je aktivna tviterašica, pa neretko imamo priliku da vidimo njihove zajedničke fotografije. Pod nadimkom DjokerNole, oglašavao se i tokom nedavnih sportskih uspeha domaćih sportista porukama poput ove: “And on European Water Polo Championship two wins for Serbian team as well 🙂 Bravo!!! Vaterpolisti uvek znaju da obraduju narod! Idemooo!”

Jedna zanimljivost, Janko Tipsarević je nedavno postavio pitanje ko voli burek, a među prvima se javio poznati muzičar Džunior Džek (Junior Jack), koji je istakao da ne može da mu odoli. Dodao je i kako se pomalo oseća kao Srbin. Simpatično!

Što se ostatka estrade tiče, na Twitter-u su aktivni i Vlado Georgiev, Dado Polumenta, Stefan Kapičić, Aleksandra Kovač, Marko Kon, Marčelo, MC Stojan, “Plejbojeva” zečica Soraja Vučelić, pevač Danijel Pavlović, muzičar Filip Filipi i mnogi drugi.

U politici, situacija nije ništa mirnija. Aktivni su Dragan Šutanovac, Mlađan Dinkić, Dragan Đilas, kao i ministar infrastrukture Milutin Mrkonjić, koji je inače dugo bio protiv moderne tehnologije. Ova gospoda vrlo oštro iskazuje svoje stavove, pa neretko dođe i do verbalnih okršaja, a ne prezaju ni od upotrebe psovki. Nedavno smo mogli uživati u visprenoj prepisci ministra Ivice Dačića i lidera SPO-a Vuka Draškovića.

Ženske pripadnice političke scene malo su opreznije i savesnije pri korišćenju Twitter-a, ali opet ništa manje oštre. Novine su dugo prepričavale sukob Jelene Trivan sa književnicom Biljanom Srbljanović. Ženski sukobi su utihnuli, verovatno poučeni primerom voditeljke Maje Uzelac, koja je zbog javnog iznošenja mišljenja, završila na saslušanju u policijskoj stanici. Prikaz političke virtuelne scene, završićemo Čankovim duhovitim komentarom: “Nauka je dokazala: Nisam debeo, samo imam 3D stomak.”


Maja Vuković je definicija rastresenosti. Prečesto ozbiljna, nedovoljno luckasta. Prihvata promene, ali ih prezire. Idealista. Ne stiže da dovrši započetu misao, jer je već naredna demantuje. Voli pravila, šablone, koncepte. Manire. Čokoladne torte. I svako novo jutro.

Comments