Piće koje je popularno već nekoliko sezona, i sa čijom se kombinacijom ukusa limete, mente i ruma osvežavamo nekoliko leta unazad. Ukusan, pitak i čarobno osvežavajuć: mohito!

Kod nas se služi uglavnom klasičina i najpopularnija verzija ovog pića, ali mi smo za vas pronašli još tri očaravajuća ukusa mohita. Ovo su recepti i sastojci za njihovu pripremu:

Ružičasti mohito od grejpa

tanjirić sa nešto šećera

6 do 7 listova mente

50 ml belog ruma

30 ml karamelizovanog šećera

5 ml hladnog soka od crvenog grejpa

mineralna voda

šolja leda

grapefruit2 Ukusno osveženje: Popularni mohito na tri načina

Rub čaše uronite u šećer. Na dno čaše stavite lišće mente, zatim dodajte karamelizovan sirup i mešajte, ne bi li menta otpustila sokove. Zatim dodajte rum i sok od grejpa, te zalijte šoljom leda. Na kraju sipajte mineralnu vodu i ukrasite kriškom grejpa.

Mohito od borovnice

1 šolja svežih borovnica

120 ml čistog ruma

10 listova sveže mente

2 kašičice šećera

sok od 2 limete

180 ml mineralne vode

2D274905854683 today food mojito blueberry 140515.blocks desktop medium Ukusno osveženje: Popularni mohito na tri načina

U blenderu izmiksujte borovnice dok smesa ne postane glatka. U šejker ubacite lišće mente i šećer, zatim ih promešajte kašikom. Dodajte sok od limete, rum i borovnice i dobre sve izmućkajte u šejkeru.

Sipajte led i mineralnu vodu u dve visoke čaše, zatim dodajte ono iz šejkera. Ukrasite sa nekoliko borovnica, listom mente i limetom.

Tekila mohito

šaka svežih listova mente

1 limeta

30 ml karamelizovanog šećera

60 ml tekile

2 šolje leda

50 ml mineralne vode

grančice mente za ukrašavanje

2D274905854685 today food mojito tequila 140515.blocks desktop medium Ukusno osveženje: Popularni mohito na tri načina

Led, lišće mente, tekilu i karamelizovan šećer sipajte u blender ili šejker. Limetu iscedite i razdelite sok u dve čaše. Izmućkajte sastojke u šejkeru i zatim ih sipajte u čaše, na kraju dodajte mineralnu vodu i ukrasite mentom.

Maja Bunčić 

Comments