Primer iz prakse:

Ti: “Kod mene oko 22?”
Ortak za kresanje: “Ok.”
Ti: “Kupi kondome.”
Ortak za kresanje: “Ok.”

Naziv leka:

kres kombinacija, ortaci bez obaveza, šema, ortak za kresanje ili jednostavno kombinacija. Nazovite to kako god želite. Jasno je šta znači – seks bez obaveze. San svakog muškarca, i poneke žene koja se oseća emancipovano. Privilegija odabranih. Popularan među mlađim generacijama i onima koji se osećaju tako. Ima ga na svakom ćošku. Imaju ga skoro svi. U svako doba dana i noći. Po svim vremenskim prilikama.

Pravilo je samo jedno: kresni i idi.

Ko ili šta je ortak za kresanje i čemu je namenjen?

Ortak sa kojim se krešeš je neko ko te poznaje vrlo površno. On je prisutan u tvom životu onoliko koliko si mu ti dozvolila. Ponaša se prema pravilima koja si mu ti nametnula. On ne zna tvoje probleme, on ne zna tvoje želje, nadanja, strahove, životne stavove, uspehe i padove. On ti ne pravi scene, sa njim se ne svađaš. Njega ne zoveš na rođendane, slave, druženja sa porodicom i prijateljima. On često ni ne zna da li ti uopšte imaš porodicu, ili ko su tvoji prijatelji. Podrazumeva se da ni prijatelji, a ni porodica, ne znaju za njega. Sa njim ne ideš na kafu ili pijanku. On ne poznaje tvoj život. I ne trudi se da ga upozna. Ukratko, on je neko sa kim se ti samo krešeš bez bilo kakve socijalne i emotivne povezanosti.

Kako nabaviti jednog?

Sigurna sam da u tvom okruženju postoji neviđeni frajer sa kojim iz bilo kog razloga želiš samo seks, ali ne i vezu. Podrazumeva se da ste upućeni u nekom smislu jedno ka drugom. Ne podrazumeva se da to predložiš osobi koju ne poznaješ. Elem, izrežiraj situaciju da ostanete sami. Idealno bi bilo da se zajedno vraćate kući u večernjim satima. Posle par rečenica, najčešće o tome kako ste se zabavno proveli te večeri, nastaće neprijatna tišina. E, tada imaš dve opcije. Ili da ga poljubiš, pa sutradan sms-om objasniš situaciju. Ili da prvo objasniš situaciju, a zatim u zavisnosti od reakcije da ga poljubiš, da se malo vaćarite, ili i isto veče kresnete. Koju god opciju izabereš ključno je da budeš iskrena i da mu kažeš sledeću rečenicu: “Ja ne želim da se vezujem. Ne treba mi ta drama koju veza nosi. Ali, želim da imamo seks.” Možeš malo da je nakitiš, ulepšaš, ali to isključivo zavisi od tvoje kreativnosti.

tumblr lk6ijgo9hk1qh262so1 500 Uputstvo za upotrebu kres kombinacije

Kako se ortak za kresanje upotrebljava?

I vaš odnos je vrlo površan. Svodi se na sex. Podrazumeva se bez emocija. Uglavnom se dogovarate putem sms-a da li ćete se kresnuti i kada. U početku je dozvoljeno da se čujete, jednom ili dva puta, da biste malo jasnije utvrdili pravila. Međutim, kada se dogovorite i oko najsitnijeg detalja, zaključićeš da je takav vid komunikacije bespotreban, te ćeš ipak preći na sms. Rok upotrebe ne postoji. Sa tvojim ortakom za kres možeš da se krešeš neograničen broj puta sve dok je seks dobar. Seks je jedina stvar koja vas spaja i ukoliko seks postane loš podrazumeva se da pronađeš drugog ortaka za kres. U pauzama je dozvoljeno da pričate i da nešto pojedete. Ukoliko ga uzmaš zajedno sa hranom, njegovo dejstvo može početi nešto kasnije. Preporučljivo je da se vaša komunikacija svede isključivo na polemiku o kvalitetu vašeg seksa. Kada se seks završi podrazumeva se da se obučeš i da odeš. Poželjno je da postaviš status na facebook-u It’s complicated.

Comments