Svež vazduh i dnevna svetlost su važniji za zdravlje od režima ishrane

Prema ovoj nedavno sprovedenoj studiji, ispitanici su prednost dali svežem vazduhu i dnevnoj svetlosti u odnosu na ishranu bogatu voćem i povrćem. Logično je zaključiti da bi se ispitanici pre bavili unapređenjem unutrašnje klime u svojim domovima, nego što bi se aktivirali da se bave fizičkim aktivnostima i vežbanjem, pripremom i konzumiranjem zdrave hrane ili prestankom pušenja. Međutim, ovo uopšte nije realnost. Većina Evropljana i dalje suši odeću unutar prostorija za život, uprkos činjenici da se nivo vlažnosti i pare povećava, što vodi respiratornim oboljenjima. Uglavnom se spava u nedovoljno zamračenim prostorijam, što znači da telo ima manje šanse da se odmori i oporavi posle dugih i napornih dana. Čak jedna četvrtina populacije izbegava da provetrava svoje domove u zimskom periodu.

124468 01 XXL Zdrav život počinje (k)od kuće

Iako zdrav dom za mnoge od nas predstavlja prioritet, ipak živimo u uslovima koji narušavaju naše zdravlje ili blagostanje, čak i bez svesnosti o tome koliko ih ugrožavamo.

“Obezbeđujući prirodnu, dnevnu svetlost tokom dana i potpuni mrak u toku noći, veoma značajno utičemo na naše opšte zdravlje i blagostanje. Takođe i svež vazduh. Svi ovi faktori su deo zdravog životnog stila, kao što je i zdrav režim ishrane i odlazak u teretanu.” Rekao je Michael K. Rasmussen.

124466 01 XXL Zdrav život počinje (k)od kuće

Više informacija o VELUX proizvodima možete pronaći na zvaničnom sajtu i Facebook stranici.

Comments