Dvadesetdevetogodišnji Nemanja Ivanović, na srpskoj muzičkoj sceni poznatiji kao Manya, boluje od retkog oblika maligne bolesti. On se trenutno nalazi na lečenju u nemačkom gradu Flensburgu, dok mu je za lečenje neophodno 120 000 evra. Upravo zato se cela domaća scena elektronske muzike ujedinila da prikupi novac za Manju, te će tim povodom 16. i 17. oktobra u Belexpo centru biti održan najveći humanitarni festival do sada – Dance4Manya. Dvodnevna karta za festival košta 800, jednodnevna 500 dinara, a karte možete kupiti na biletarnicama ili online na sajtovima Eventima i DD Tickets-a. I humanitarna fondacija Novi Beograd uveliko prikuplja novac, i to putem donacija i SMS poruka. Ukoliko želite da pomognete Manji sa simboličnom donacijom od 100 dinara, pošaljite SMS sa sadržajem 100 na 3030. Sve dodatne informacije o donacijama i računima možete naći na zvaničnom sajtu. Jedan od promotera ovog festivala je i glumac Viktor Savić, sa kojim smo, ovim povodom, uradili intervju.

Dance 4 Manya Festival Wannabe intervju: Viktor Savić

WANNABE MAGAZINE: Kada si i kako čuo za Manjinu borbu sa ovom opakom bolešću?

VIKTOR SAVIĆ: Čuo sam odmah, jer smo Manja i ja drugovi. Najpre smo sarađivali, upoznali smo se na žurkama i zajedno krenuli u poslovnu priču, u međuvremenu smo se združili, postali bliski, tako da sam od samog starta u toku sa svim što se dešava.

Viktor Savic glumac Wannabe intervju Wannabe intervju: Viktor Savić

S obzirom na to da ste dobri drugovi, kako je saznanje o njegovoj bolesti uticalo na tebe?

VIKTOR SAVIĆ: Ja to stalno ponavljam – Manja je u celoj ovoj situaciji toliko pozitivan i kada je čuo dijagnozu, ponašao se kao da je dobio grip. On je toliko pozitivan da sve nas blokira da upadnemo u depresiju. Jednostavno, zbog njegove pozitivnosti i njegove vere u ozdravljenje, sve nas sam pokreće i diže. Zato i ja, kad god se susretnem sa nekim ko malo potone, toj osobi objasnim situaciju i kažem joj da niko nema prava da bude depresivniji od Manje, a pošto on to nije, samim tim nam je glavni pokretač.

Comments